Amerika İran’ı tehdit göstererek Suudi Arabistan’a silah satıyor

Ct, 23/05/2020 - 09:11

Amerika terör devletinin S. Arabistan’a silah satabilmek için İran İslam Cumhuriyeti’ni tehdit gösterdiğinin yeni boyutları gün yüzüne çıktı.

Welayet News - ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo İran’ı tehdit etme ve acil durum ilan etme doğrultusunda S. Arabistan’a 8 milyar dolar silah satabilmek için kurmaylarından bir yol bulmalarını istedi.

Dışişleri Bakanlığı’ndan üst düzey bir yetkili bu konuda yaptığı açıklamada, anlaşılan Pompeo S. Arabistan’a silah satmak için önceden planı vardı ve bunun için gerekçe arıyordu, ifadesini kullandı.

Söz konusu kaynaklar ayrıca Donald Trump yönetimi şartları acilmiş gibi göstererek S. Arabistan’a silah satışını haklı gösterme çabasında olduğunu vurguladı.

Öte yandan ABD kongresinden bir kaynak geçen Pazartesi günü CNN kanalına verdiği demeçte, Dışişleri Bakanı Mike Pompeo Trump yönetiminin kongreyi devre dışı bırakarak S. Arabistan’a 8 milyar dolar silah satma çabaları hakkında araştırma yapan Dışişleri Bakanlığı baş müfettişi ile iş birliği yapmak ve sorularına cevap vermeyi reddettiğini belirtti.

CNN ayrıca ne Dışişleri Bakanlığı ve ne de baş müfettişi bu kanalın görüşme talebine olumlu cevap verdiğini kaydetti.

Bilindiği üzere Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun çalışmaları üzerine araştırma yapan ABD Dışişleri Bakanlığı baş müfettişi Steve Linik ABD Başkanı Donald Trump tarafından görevden alındı.

ABD temsilciler meclisi Başkanı Nancy Pelosi ise S. Arabistan’a silah satabilmek için acil durum ilan uydurma olduğunu belirtti.

Amerikalı bazı çevreler Linik’in görevden alınmasını bu dosya ile bağlantılı olarak değerlendiriyor.



Yeni yorum ekle