Siyonist Rejim İçeriden Çürümeye Başladı

Cu, 22/05/2020 - 11:16

İran Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri Dünya Kudüs Günü dolaysıyla dün yayınladığı mesajında, "Filistin eksenli direniş" söyleminin stratejik derinliğinin Kudüs coğrafyasında ve çevresindeki topraklara geniş şekilde sızarak, işgalcilerin iradesini zayıflattığını belirtti.

Welayet News - Filistin milleti 70 seneyi aşkın bir süredir kendi evlerinden yurtlarından edinirken, her gün Amerika da Filistin halkı ve Müslümanlara yönelik yeni komplolarını uygulamaya koyuyor. 

İran İslam Cumhuriyeti Kurucusu Rahmetli İmam Humeyni mübarek Ramazan ayının son Cuma gününü Dünya Kudüs Günü olarak ilan ederek, İslam İnkılabı'nın zulüm ile mücadele eden bir devrim oluğunu dünyaya açıklamış oldu. İmam Humeyni bu girişimiyle Müslümanlar ve dünyadaki hürriyetçi diğer insanların birliğini ve dayanışmasını Filistin milletine destek konusunda ortaya koymaya çağırdı ve bu girişim günümüzde görüldüğü gibi çok başarılı bir şekilde yoluna devam ederken, o zamandan beri her sene mübarek Ramazan ayının son cumasında İslam ülkeleri ve hatta Müslüman olmayan ülkeler bile Dünya Kudüs Günü yürüyüş ve etkinliklerini görkemli şekilde düzenleniyor. 

Bu yaklaşım, zalimler karşısında durup, mazlumları desteklemenin İran'ın temel direklerinden biri olduğunu ve İran milletinin bu bağlamda çelikten ve sağlam bir iradeye sahip olduğunu gösteriyor.

Filistin İslami Direniş Hareketi'nin Tahran Temsilcisi Halid Kadumi Tahran'da İslami Şura Meclisi Uluslararası Danışmanı Hüseyin Emirabdullahiyan ile yaptığı görüşmede, İran meclisinin siyonist rejime karşı koyma yasasını onaylamasına işaretle, bazı ülkelerin Siyonist rejim ile ilişkilerini normalleştirmeye çalışırken İran İslam Cumhuriyeti'nin gasıp Siyonist rejimin barış ve güvenliğe karşı hasmane girişimlerine karşı koyma yasasını onaylamak suretiyle önemli bir girişimde bulunduğunu belirtti.

Bu senelerde, Filistin konusu ile ilgili yaşanan çeşitli gelişmeler İslami direniş cephesinin müstekbirler karşısında güçlendiğini gösteriyor fakat yaşanmış olan bu başarılardan önce dünya, ırkçı işgalcilerin içeriden çürümekte olduğuna tanıklık ediyor.

ABD'li insan hakları araştırmacı Robert Fantina, Apartied dönemi Güney Afrika ve Siyonist rejimin ırkçı eylemlerinin benzerliklerine dikkat çektiği bir makalede, ırkçı rejime karşı sanatsal ve medya kampanyaları ve ekonomik ve mali yaptırımların uygulanmasıyla İsrail rejiminin yok olmasının tamamen mantıklı ve makul bir şey olduğunu yazdı.

Kuşkusuz çocuk katili ve cani İsrail rejimi, asla ve asla Filistin milletinin çiğnenmiş haklarını kabul etmek istemiyor. ABD Başkanı Donald Trump’ın Yüzyılın Anlaşması planı gibi hain planlar, Batı Şeria'yı işgal topraklarına ilhak etmeye çalışarak, Filistin milletini haklarından alıkoymaya  ve İsrail rejimini mutlak yok oluştan kurtarmaya çalışan bir komplo ve hiledir.

İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri de Dünya Kudüs Günü dolaysıyla yaptığı açıklamasında aynı konuya değindi. Bu mesaj, Filistin konusu ile ilgili yaşanmakta olan gelişmelere gerçekçi şekilde bakarak, Filistin milletinin intifadasını, işgal topraklarının ötesine geçen ve belirleyici bir aşamaya giren bir hareket olarak görerek, "Gasıp İsrail’in yok olacağı fısıltıları, Tel-Aviv sokaklarında duyuluyor" diye belirtiyor.



Yeni yorum ekle