Filistinliler 72 Yıldır İsrail Adlı Bir Virüsle Karşı Karşıya

Per, 21/05/2020 - 22:22

Filistin Eski Dışişleri Bakanı ve Hamas'ın üst düzey üyesi direnişin, Kudüs Gücü komutanı Serdar Hacı Kasım Süleymani'nin şehadeti ile asla sona ermeyeceğini ve Filistinlilerin 72 yıldır İsrail adlı bir virüsle karşı karşıya kaldıklarını ifade etti.

Welayet News - İslami Direniş Hareketi Hamas liderlerinden Mahmud ez-Zehhar, Dünya Kudüs Günü vesilesiyle yayınladığı bir video mesajda, İyiler Cephesi ile Şer Cephesi arasındaki savaşın devam edeceğini, lakin zafer ve başarının İyiler Cephesi'nin olacağını belirtti. 

Mahmud ez-Zehhar, Filistin meselesinin tek bir kişiyle ya da grupla ilişkili değil; tersine, düşünce ve inanç ile ilgili olduğunu ifade ederek, bazı ülkelerin Siyonist rejimle ilişkileri normalleştirmedeki eylemlerini, "Bu tür çabalar normalleşme değil İslam'a ihanettir." diye niteledi.

Gazze İslam Üniversitesi'nde öğretim üyesi de olan Mahmud ez-Zehhar, "Filistinliler Covid-19 virüsünden etkilendiler, ancak 1948'den beri Siyonist rejim adı verilen bir virüs ile karşı karşıyalar." diyerek tüm direniş gruplarını ve Müslümanları siyonist rejimi ortadan kaldırmak için birleşmeye çağırdı.

Ez-Zehhar, Batı Şeria ve Kudüs işgalcisi İsrail'in, Filistinliler arasında koronavirüs salgınının yayılmasının nedeni olduğunu belirtti.

Mahmud ez-Zehhar, İran İslam Cumhuriyeti de dahil olmak üzere Filistin davasını ve direnişini destekleyen herkese teşekkür etti ve Dünya Kudüs Günü'nü Müslümanları ve Arap ülkelerini birleştirebilecek bir olay olarak adlandırdı.

Hamas lideri, dünyadaki tüm özgür insanları ve Arapları Filistin'i kurtarmak ve ayrımcılık ve adaletsizlikten kurtulmak için, Siyonist rejimin suçları ve komplolarına karşı durmaya çağırdı.



Yeni yorum ekle