Siyonist rejime karşı savaşan herkesi destekleyeceğiz

Per, 21/05/2020 - 04:01

İslam İnkılabı Rehberi İmam Ali Hamaney, İsrail'e karşı savaşan her ülkeyi ya da grubu destekleyeceklerini dile getirdi.

Welayet News - İslam İnkılabı Rehberi İmam Ali Hamaney, İsrail'in özerk Batı Şeria'yı ilhak planına ilişkin yorumda bulundu.

Twitter hesabından İngilizce olarak paylaşımda bulunan İmam Hamanei, "Siyonist rejime karşı çıkan ve onunla savaşan her ülkeyi ya da gubu destekleyeceğiz ve onlara yardımcı olacağız ve bunu söylemekten çekinmiyoruz" ifadelerini kullandı.

Paylaşımlarında "Siyonist rejim, hiçbir anlaşmaya uymayacağını ve güçten başka bir şey anlamadığını kanıtladı" diyen İmam Hamanei, "Siyonist rejimin doğası barış ile bağdaşmaz; Siyonistler topraklarını genişletmeye çalışırlar ve kesinlikle işgal ettikleri yerlerle sınırlı kalmayacaklar" dedi.

"Siyonist rejimi ortadan kaldırmak Yahudileri ortadan kaldırmak anlamına gelmez" diye kaydeden İslam İnkılabı Rehberi, şöyle devam etti:

"Yahudilere karşı değiliz. Bu dayatılan rejimin ortadan kaldırılması ve Müslüman, Hıristiyan ve Yahudi Filistinlilerin kendi hükümetlerini seçmeleri ve Netanyahu gibi haydutları kovmaları anlamına geliyor. 'İsrail'i ortadan kaldırmak' budur ve kesinlıkle bu olacak."
İmam Hamanei, paylaşımlarında "İran tarafından yapılan, kadim Filistin ülkesi için hükümet türü seçmeye yönelik referandum önerisi BM'de kayıt altına alındı" ifadelerine yer vererek şunları söyledi:

"Filistin ulusunun - siyasi, askeri ve kültürel - kapsamlı mücadeleleri, gaspçılar Filistin ulusunun referandumuna itaat edene kadar devam etmelidir. Bu ulus orada hangi siyasi sistemin hükmetmesi gerektiğini belirlemelidir; mücadele o zamana kadar devam etmelidir."



Yeni yorum ekle