ABD Suriye İşgalini Sona Erdirmeli

Sa, 19/05/2020 - 10:25

İran'ın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Mecit Ravançi, Güvenlik Konseyi'nin Suriye ile ilgili sanal toplantısında, "Suriye hükümetinin yasadışı olarak nitelendirdiği yabancı güçler Suriye'yi terk etmeli ve ABD, terörizmle mücadele maskesiyle sürdürdüğü Suriye işgalini sona erdirmelidir." dedi.

Welayet News - Mecit Ravançi, Güvenlik Konseyi'ndeki toplantıda, "İran'ın Suriye krizinin siyasi yollarla çözülmesi gerektiği konusundaki uzun soluklu tutumunu, tekrar vurguluyorum." diye belirtti.

İran'ın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi, anayasa komitesinin çalışmalarını yürütmesi için desteklenmesinin, prensip olarak her türlü dış baskıdan uzak tutulması gerektiğini belirterek, "Birleşmiş Milletler tarafından bile bu komisyona olası yardımlar yalnızca komisyonun talebi üzerine olmalıdır." ifadesini kullandı.

İran'ın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Mecit Ravançi, Suriye'nin egemenliğine, siyasi bağımsızlığına, birliğine ve toprak bütünlüğüne saygı gösterilmesi gerektiği ve buna göre, Suriye hükümeti tarafından yetkilendirilmemiş tüm yabancı güçlerin Suriye'den ayrılması gerektiğini söyledi.

Mecit Ravançi, "Bu bağlamda, Suriye'nin belirli bölgelerinin ABD güçleri tarafından işgal edilmesi, terörle mücadele kisvesi altında terörist grupları desteklemeye ve korumaya devam etmektedir." dedi.



Yeni yorum ekle