Almanya’da on binler sokakta

Pa, 17/05/2020 - 09:36

Almanya’nın birçok şehrinde, on binlerce kişinin katıldığı protesto gösterileri düzenleniyor. Sokağa çıkan yurttaşlar korona kısıtlamaları nedeniyle temel hak ve özgürlüklerinin ihlal edildiğini düşünüyorlar.

Welayet News - Bu konuda mahkemelere de çok sayıda başvuru yapıldı ancak hepsi reddedildi. Diğer taraftan, koronaya ilişkin her şeyin bir yalandan ibaret olduğuna, hükümetlerin bütün bunları herkese zorla aşı yapabilmek için uydurduğuna, Bill Gates’in Almanya’da yaşayanlara çip takıp kontrolü ele geçireceğine inananların sayısı da az değil.

Korona salgını görülmeye başladığında, devam eden bir NATO tatbikatı nedeniyle ülkede bulunan on binlerce ABD askeri kontrollü olarak tahliye edilmeye başlandı. Tren istasyonlarında, sokaklarda tanklar görülmesi, halkın bir kesiminde “İşgale uğruyoruz” endişesine yol açtı.

Helikopterlerle gökyüzünden dezenfektan sıkılacağına yönelik paylaşımlar bir ara o kadar arttı ki, sırf bu nedenle belirtilen saatlerde sokağa çıkmayanlar oldu.

HÜKÜMETTEN SERT TEPKİ

Federal hükümetse, komplo teorisyenlerine sert tepki gösteriyor. Hükümet Sözcüsü Seibert, bu tür şeyleri yayanların Almanya’yı bölmek ve insanları birbirine düşürmek istediklerini söylüyor. Emniyet teşkilatı da gösterilerdeki aşırı sağ ve aşırı sol unsurlara dikkati çekiyor.

Öyle ki, radikal gruplar ve sıradan insanlar, her şeyin yalan olduğuna dair bir gösteride birlikte yürüyebiliyorlar. Almanya’da 2002 yılında yenilenen Salgın Hastalıklar Kanunu, zorunlu aşılamayı mümkün kılıyor. 1 Mart’tan itibaren ülkede kızamık aşısı zorunlu oldu. Aşı yaptırılmayan çocuklar anasınıfına ve ilkokula kaydedilmiyor.

Ailelere para cezası kesiliyor. Kamu hizmetinde çalışanlar da aşı yaptırmak ve belgelemek zorundalar. Ancak korona aşısı bulunduğu zaman, böyle bir mecburiyetin getirilmesine şimdilik gerek görülmüyor. Halkın yüzde 60’ından fazlası korona aşısına zaten sıcak bakıyor ve bunun da salgının önlenmesi için yeterli olacağı düşünülüyor.

Komplo teorisyenleri, Salgın Hastalıklar Kanunu’ndan bir maddeyi ve kızamık aşısı zorunluluğu için getirilen düzenlemelerin bazı cümlelerini alarak, her şeyin yalan olduğunu ve Bill Gates’in bütün Almanlara çip takacağını yazdıklarında destek buluyorlar. İddialardaki bazı kısımların doğru olması, insanların daha kolay güven duymasını sağlıyor.

 

Tags: 


Yeni yorum ekle