Fransa'ya Arabistan'ın Etkisinde Kalmamayı Tavsiye Ediyoruz

Cu, 13/04/2018 - 09:04

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi, Fransız yetkililerin, Arabistan tecrübesiz ve savaş yanlısı veliahtının iddiaları ve maceracılıklarının etkisinde kalmamaları gerektiğini söyledi.

Welayet News - Kasımi, Arabistan veliahtının Paris ziyaretinin sonunda dün Fransa ve Arabistan arasında yayınlanan ve İran'a yönelik ithamların olduğu ortak bildiriye tepki göstererek, Fransa'nın  5+1 grubun bir üyesi olarak Arabistan'ın yalan ve tekrarlanan iddialarının etkisinde kalmamasını  zira Suudi rejiminin her zaman İran'la varılan nükleer anlaşmaya karşı olduğunu söyledi.

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü, ortak bildirinin aksine, İran'ın her zaman bölgenin güvenliği ve terörizmle mücadelede çok önemli işler yaptığını ve Batı Asya sorunlarının da ancak görüşmeler yoluyla çözülebileceğine inandığını söyledi.

Kasımi, İran'ın füze meselesinin yalnızca İran'ı ilgilendiren bir konu olduğunu belirterek, Fransa'nın İran'ın füze programının  caydırıcı ve savunma amaçlı olduğunu muhtemelen bildiğini ve hiç bir ülke güvenliği ve çıkarları aleyhinde olmadığını söyledi.

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü, İran'ın bölgede bazı gruplara ve ülkelere silah gönderdiği iddiasının yer  aldığı ortak bildirinin gerçekleri yansıtmadığını söyledi.

Kasımi, Fransa'dan, Yemen'de onbinlerce insanın kanını akıtan Suudi rejimine silah satmaya son vermesini istedi. 

 



Yeni yorum ekle