Katar'dan Yemen'e Bin Zayid'in Bölgedeki Yenilgileri

Per, 14/05/2020 - 10:27

Fransız gazetesi Le Monde, Katar ile ilişkisi ve Yemen'deki savaş da dahil olmak üzere BAE'nin Ortadoğu'daki yenilgilerini ele aldı.

Welayet News - Dünyaca ünlü Fransız gazetesi Le Monde, BAE veliaht prensi Muhammed bin Zayid'in bölgedeki yenilgilerini gündeme aldı.

Le Monde gazetesi tarafından ele alınan yazıda, "BAE'nin Katar'ı boykot etme ve 2017'de kuşatma hareketi şu ana kadar başarısız oldu. Çünkü Arap müttefiklerine hitap eden ABD ve Dışişleri Bakanlığı, Ortadoğu'da stratejik bir müttefik olarak Katar'dan el çekmenin aptalca olduğunu belirtti." denildi.

Fransız gazetesi, "Katar kuşatmayı kısa sürede kırabildi ve ticaretine devam etti. Bu adım Muhammed bin Zayid için ciddi bir yenilgi sayılır." diye yazdı.

Gazete, Yemen savaşının Bin Zayid'in yenilgilerinin bir başka örneği olduğunu belirtti. Çünkü bu savaş Bin Zayid için büyük bir askeri ve insani maliyete dönüştü, denildi.

BAE'nin Yemen'deki eylemleri ve ülkenin güneyindeki ayrılıkçılarla ittifakı, diğer milislerle çatışmalar sırasında BAE'nin Yemen'deki ordusuna büyük zarar verdi. Buna ek olarak, Güney Yemen sakinleri BAE'nin ülkedeki politikalarından pek de memnun değiller.

Tags: 


Yeni yorum ekle