ABD Irak'taki Varlığına Son Vermeli

Per, 14/05/2020 - 10:13

Irak parlamentosu Güvenlik ve Savunma Komisyonu üyesi, önümüzdeki Haziran ayında Bağdat ile Washington arasında yapılacak görüşmelerin, ABD birliklerinin Irak'taki varlığına son vermesi gerektiğini vurguladı.

Welayet News - Irak parlamentosu Güvenlik ve Savunma Komisyonu üyesi Kerim Aliyev, ABD ordusunun meclis kararına uygun olarak ülkeden çekilmesi gerektiğini vurguladı.

Aliyev, el-Malume Haber Sitesine verdiği röportajda, Irak Başbakanı Mustafa el-Kazimi'nin, parlamentonun, ABD ordusu da dahil olmak üzere tüm yabancı güçlerin sınır dışı edilmesine ilişkin kararını uygulama taahhüdünü uygulanması gerektiğini ve bu konunun, Haziran ayında Irak'ın ABD ile yapacağı müzakerelerin temelini oluşturması gerektiğini söyledi.

Kerim Aliyev şu ifadelerde bulundu: ‘Hükümetin ABD tarafı ile ilişkileri, orduya silah teçhizatı ve bilgi alışverişi yoluyla olabilir ama sadece Amerika silahlarıyla yetinilmemeli ve silah kaynakları da çeşitli ve bölge ve dünyadaki farklı ülkelerden olmalıdır.

Daha önce, silahlı kuvvetler komutanlığı eski sözcüsü Binbaşı Abdül Kerim Halef, hükümetin ABD birliklerinin ülkeden çekilmesiyle ilgili meclis kararlarının uygulanması konusunda ciddi olduğunu ve önümüzdeki Haziran ayında ABD ile görüşeceğini söyledi.

Irak parlamentosu, Bağdat’ta Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis ve General Hacı Kasım Süleymani’ye düzenlenen suikastının ardından, özellikle ABD ordusu olmak üzere yabancı kuvvetleri sınır dışı etme planını onayladı.

Tags: 


Yeni yorum ekle