Yemen’de BAE ve Arabistan’ın Desteklediği Gruplar Arasında Çatışma

Sa, 12/05/2020 - 08:32

BAE destekli Geçiş Konseyi militanları ile Arabistan destekli milisler arasındaki çatışmalar Yemen'in Shabwah ve Abyan eyaletlerinde arttı.

Welayet News - Birleşik Arap Emirlikleri destekli Geçiş Konseyi milisleri ile Suudi Arabistan destekli milisler arasındaki çatışmalar Yemen'in Sahbwah ve Abin eyaletlerinde yoğunlaştı.

El-Alam Tv Kanalı, Yemen’in devrik Cumhurbaşkanı Abd Rabbuh Mansur Hadi kuvvetlerinin Abyan eyaletinin merkezi Zinjibar şehrinde ilerlediğini, ancak Geçiş Konseyi'nin çatışmaların devam ettiğini söyleyerek bu iddiaları reddettiğini açıkladı.

Suudi Arabistan ile BAE arasında Yemen'deki nüfuz üzerindeki çatışma nedeniyle, BAE'ye bağlı milisler ile Mansur Hadi hükümeti milisleri arasındaki çatışmalar arttı.

Askeri kaynaklar, Arabistan’a bağlı Reform Partisi'nden militanların pazartesi sabahı ülkenin güneyindeki Abyan eyaletinin merkezine girmeyi başardıklarını söyledi.

Kaynakların ifadesine göre, milisler, Zinjibar şehri etrafındaki Şeyh Salim bölgesinin kontrolünü ele geçirmeyi başardılar. Ancak Geçiş Konseyi kuvvetleri, Mansur Hadi güçlerinin Abyan eyaletinin merkezine girdiğini yalanlayarak, El-Şaka bölgesinde çatışmaların devam ettiğini ve Geçiş Konseyi kuvvetlerinin Reform Partisinin terör saldırıları olarak adlandırdıkları şeye maruz kaldıklarını ifade etti.

Geçiş Konseyi, devam eden çatışmalara atıfta bulunarak, bu konseyin kuvvetlerinin Reform Partisi'nin saldırılarına karşı çıktığını ve onlara ağır kayıplar yaşattığını söyledi.

Bazı yerel kaynaklar, iki tarafın Abyan eyaletinde hala güçlerini harekete geçirmeye devam ettiğini ve Geçiş Konseyi Özerk Hükümeti'nin açıklanmasının ardından çatışmayı kontrol altına alma çabalarının başarısız olmasından sonra, bu eyalet sakinlerine korkunun hâkim olduğunu söyledi.



Yeni yorum ekle