ABD Suriye'nin Petrolünü Yağmalamaya Çalışıyor

Sa, 12/05/2020 - 08:27

Suriye’nin el-Vatan Gazetesi, ABD'nin Suriye’deki işgalini pekiştirmeye ve Deyrizor eyaletinin el-Cezrat bölgesinde yeni bir üs kurmaya çalıştığını açıkladı.

Welayet News - Suriye’nin el-Vatan Gazetesi şunları yazdı: ‘Öyle görünüyor ki işgalci Amerika kuvvetleri, Suriye topraklarındaki işgallerini sağlamlaştırmak ve bu ülkenin servetini yağmalamak ve Suriye ordusunun ve müttefikleri olan Rus kuvvetlerinin Suriye’deki en büyük petrol sahası olan el-Ramilan’a ulaşmasına engel olmak için bu ülkenin kuzeyindeki Deyrizor eyaletinde yeni bir askeri üs kurmaya başladı.

Bazı haber kaynakları yetkili kaynaklardan naklen, Amerika kuvvetlerinin bu üssü kurmaya başladıklarını doğruladı.

Amerika, Suriye'nin kuzey ve kuzeydoğu bölgelerini işgalinde bulundurmaktadır. En belirgin petrol, gaz ve özellikle buğday olmak üzere tarım alanları bu bölgede bulunmaktadır. Washington, Kürt Demokratik Güçleri olarak adlandırılan milislerin bulunduğu bu bölgelerde ayrılıkçı bir yapı oluşturmaya çalışıyor.

Bazı Suriyeli muhalif medya kaynakları da ABD kuvvetlerinin geçtiğimiz günlerde bölgeye daha fazla asker ve ekipman gönderdikten sonra bölgede askeri üs kurmaya yöneldiğini söyledi.

Bu kaynaklar şu ifadelerde bulundu: ‘Bahsedilen bu araç ve teçhizatlar, geçtiğimiz günlerde Suriye topraklarına giren ve daha sonra el-Omar petrol alanına götürülen 300 kamyonu içeriyordu ve bunların çoğu sonunda el-Cezerat bölgesine gönderildi.

Son günlerde onlarca kamyonun girişiyle birlikte, ABD kuvvetleri Deyrizor eyaletinin doğusunda el-Omar petrol sahası üssünü geliştirmeye devam ediyor. Kamyonlar, askeri ve lojistik teçhizat, silah ve mühimmatın yanı sıra sözde Uluslararası Koalisyon adı altında faaliyet gösteren çok sayıda ABD ve diğer güçleri taşıyor.

Geçtiğimiz Şubat ayında işgalci ABD güçleri, Suriye'nin kuzeydoğusundaki petrol zengini bölgelerde işgallerini pekiştirmek amacıyla Haseke eyaletinin Tel Barik köyünde askeri üs kurdu.

Çeşitli kaynakların açıklamalarına göre, ABD kuvvetleri Suriye-Irak-Ürdün sınırındaki El-Tanf üssüne ek olarak, Haseke, Rakka ve Deyrizor eyaletlerinde ve özellikle Irak sınırına yakın petrol ve gaz tesislerinin yakınında 11 askeri üs inşa ediyor.

Suriye hükümeti, tüm Suriye topraklarını yabancıların işgalinden ve teröristlerden kurtarma kararlılığını her zaman vurgulamıştır. Rusya da ABD'nin Suriye'deki varlığını yasadışı olarak görmekte ve ABD kuvvetlerinin Suriye'den çekilmesi çağrısında bulunmaktadır.



Yeni yorum ekle