Pompeo: Amerikalılar bugün nükleer anlaşma dönemine göre daha güvende

Pa, 10/05/2020 - 09:07

Amerikan dışişleri bakanı Mike Pompeo, İran İslam Cumhuriyeti aleyhindeki iddialarının devamında, 'ABD nükleer anlaşmadan çıktıktan sonra daha güven içindedir' iddiasında bulundu.

Welayet News - Pempeo,  twitter hesabından yaptığı açıklamada, Amerika'nın nükleer anlaşmadan çıktığı tarihin yıldönümü vesilesiyle, ''İki yıl önce Trump (ABD başkanı) cesurca bir adım atarak İran'ın nükleer tehditleri ve şiddetlerinden dünyayı korumak için İran'la varılan nükleer anlaşmadan çıkmıştır' iddiasında bulundu.

Pompeo, iddialarının devamında, uzmanların görüşlerinin aksine, 'Amerikalılar ve Batı Asya bölgesi, bugün nükleer anlaşma dönemine göre daha güvendedir' dedi.

ABD yetkilileri nükleer anlaşmadan yasadışı ve tek yanlı çıkmalarını haklı göstermeye çalışırlarken Economist'in 2018'de  ağustos ayında yaptığı araştırma ve anket ise Amerikan halkının yüzde 46'sının Trump'ın nükleer anlaşmadan çıkma kararına karşı olduğunu gösteriyor.

Yine ekim 2018'de yapılan ayrı bir anket sonucu da, Amerika'daki yahudilerin yüzde 65, Amerika'da yaşayan İranlıların yüzde 70'i, Amerikalı üniversite hocalarının yüzde 94'ü Trump'ın nükleer anlaşmadan çıkma kararını karşı görüş bildirdiler.

Tags: 


Yeni yorum ekle