3000 IŞİD Militanı Suriye'den Irak'a Sızdı

Per, 07/05/2020 - 08:41

El-Meyadin haber sitesi, Fransız gazetesi Le Monde'den naklen, Irak’ın kuzeydoğusunda faaliyet gösteren ve Irak'tan Suriye'ye sızan 3000 IŞİD militanının bulunduğunu yazdı.

Welayet News - Fransız gazetelerinden Le Monde, Irak'ın kuzeydoğusunda Suriye'den gelen yaklaşık 3000 IŞİD militanının bulunduğunu yazdı.

 Bu Fransız gazetesi, terör örgütü IŞİD'in kurtarılmış bölgelerde kendilerine bağlı çekirdeklerini yeniden yapılandırdığını açıkladı.

Le Monde'nin haberine göre, bu unsurlar, Irak ve Suriye arasındaki 600 kilometrelik çöl sınırına sızan silahlı militanların parçasıdır.

Bu Fransız gazetesi, Mart ayı sonuna kadar Irak'ın Anbar eyaletindeki ve Ürdün ve Suriye sınır şeridinde bulunan IŞİD hücrelerinin faaliyetlerinin yoğunlaştığını da belirtti.

Konuyla ilgili olarak iki gün önce Suriye resmi Haber Ajansı, yerel kaynaklardan naklen, ABD'nin Suriye hapishanelerinden bazı IŞİD unsurlarını Irak'taki üssüne aktardığını açıkladı.

Birkaç gün önce, IŞİD terör örgütü, Selahaddin eyaletinin Makishifah bölgesindeki Haşdi Şabi kuvvetlerine saldırdı ve bu saldırıda bu kuvvetlerden birkaç kişi şehit oldu.



Yeni yorum ekle