Siyonist İsrail Gazze'yi Bombaladı

Çar, 06/05/2020 - 14:59

Şehab haber ajansına göre, İsrail savaş uçakları bu sabah Gazze'nin doğusunda yer alan Beyti Hanun'nun doğusunda bir bölgeyi bombaladılar.

Welayet News - Terör rejiminin saldırısında  meydana gelen muhtemel can kaybı ve hasar konusunda şu ana kadar açıklama yapılmadı. 

Bu arada işgalci İsrail Mahkemesi, idari tutuklu Filistinli esir Eşref Ebu Aram’ın Negev Çöl Hapishanesi'nden tahliyesine 2 saat kala tutukluluk süresini 2 ay daha uzatarak 3. kez uzatmış oldu. Gazeteci Eşref Ebu Aram’ın kardeşi Emir Ebu Aram, işgal mahkemesinin, dün akşam idari tutuklu olan kardeşinin tahliyesine birkaç saat kala cezasını 2 ay daha uzattığını söyledi. İşgal güçleri, 7 Kasım 2019’da Ürdün'de katıldığı bir kurs eğitiminden dönüşü sırasında Kerame geçişine vardığı esnada Gazeteci Abu Aram'ı tutuklayıp idari ceza vermişti.

İdari tutukluluk İşgalci İsrail, "idari tutukluluk" adını verdiği uygulamayla Filistinlileri istihbarata dayalı 1 ila 6 ay gözaltına alabiliyor. Tutuklunun, "İsrail'in güvenliği için tehlike teşkil ettiğine" karar verilmesi halinde işgal mahkemesi, suç isnadında bile bulunmadan tutukluluk süresini 5 yıla kadar uzatabiliyor.

Filistin resmi kaynaklarına göre, İsrail hapishanelerinde 500'e yakını idari tutuklu, 230'u çocuk olmak üzere 5 binin üzerinde Filistinli bulunuyor.



Yeni yorum ekle