Erdoğan: Katil Esed'i Destekleyenler Yanlış Yapıyorlar, Müttefik ülkelerin askerlerine silah doğrultacak değiliz

Per, 12/04/2018 - 13:09

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Suriye krizinde gelinen son aşamada Ankara’nın duruşunu anlattı: “Müttefik ülkelerin askerlerine silah doğrultacak değiliz…Rejimi korumak da yanlış teröristi korumak da…Ne ABD’den vazgeçeriz ne de Rusya ve İran’dan…”

Welayet News - Erdoğan ‘‘Suriye'deki gelişmeler tüm dünya çapında bir güvenlik krizine yol açmıştır. Suriye'deki rejim bizim gözümüzde zaten kapkara bir sicile sahiptir. Suriye'nin bilek güreşi sahasına çevrilmesinden rahatsızız. Dün akşam Trump'la görüştük, bugün Putin'le görüşeceğim. Birlikte kimyasal katliamı nasıl durdururuz bunu konuşacağım. Kimsenin Akdeniz ve Suriye topraklarını yakmaya hakkı yok.

Suriye toprakları herkes için güvenli hale gelene kadar oradaki varlığımızı ve faaliyetlerimizi sürdüreceğiz.

'MÜTTEFİK ÜLKELERİN ASKERLERİNE SİLAH DOĞRULTACAK DEĞİLİZ'

Müttefik ülkelerin askerlerine silah doğrultacak değiliz. Ancak müttefik ülkelerin askerlerinin bunların yanında yine de çok durmamalarını tavsiye ediyoruz. Suriye'de herkesin maskelerinin indirmesini ve olduğu gibi görünmesini istiyoruz. Kimsenin Suriye topraklarını askeri mücadeleleri için yakmaya hakkı yoktur. Kimyasal silah kullanan rejimi korumak ne kadar yanlışsa, teröristleri korumak da o kadar yanlıştır. 

'ESED'İ DESTEKLEYENLER YANLIŞ YAPIYORLAR'

Ne ABD ile olan müttefiklikten, ne de Rusya ile enerjiden güvenliğe kurduğumuz ilişkilerden, ne İran ile ilişkilerimizden vazgeçmeye niyetimiz yoktur. Katil Esed'i destekleyenler yanlış yapıyorlar, PYD'yi destekleyenler de yanlış yapıyorlar. Bulunduğu ortama refah getiren tek ülke Türkiye'dir. Bizim dışındaki güçlerin bulunduğu yerlerde zulüm vardı, huzursuzluk vardır. Suriye'yi imar etmeye, gönülleri yapmaya gittik ve başarana dek kalacağız.

 



Yeni yorum ekle