'ABD, Suriye'deki IŞİD'lileri Irak'a Naklediyor' - Video

Sa, 05/05/2020 - 14:15

Fars haber ajansının verdiği habere göre, Haşdi Şaabi kameralarıyla kaydedilen görüntülerde, ABD helikopterlerinin gece saatlerinde IŞİD mensubu teröristlerin Suriye'den Irak'a intikal ettikleri görüntüleri yer alıyor. 

Welayet News - Haşdi Şaabi  26. ordu komutanı Kasım el-Me'muri, terör örgütü IŞİD unsurlarının terörist ABD güçleriyle işbirliği içinde olduklarına değinerek, terör örgütü IŞİD'in başta Babil olmak üzere Irak'ın bazı bölgelerinde terör faaliyetlerini yeniden başlattığını ispatlayan kanıtların mevcut olduğunu belirtti.

Irak Sadıkun fraksiyonu üyesi Hasan Salim de yaptığı açıklamada, terör örgütü IŞİD'in tıpkı önceki senaryolarında olduğu gibi, Irak ordu güçlerine saldırmak ve pusu kurma girişimlerini yeniden başlatarak Irak ordusunu devirme faaliyetlerine başladığını kaydetti.

Terör örgütü IŞİD kalıntıları son günlerde Irak'ın Babil, Diyale, Selahaddin ve el-Anbar gibi bazı bölgelerinde Irak ordu güçleri ve Haşdi Şaabi'ye yönelik terör girişimlerinde bulunmuş ve bazılarının şehid olması ve yaralanmasına neden olmuştur.



Yeni yorum ekle