Suudi Arabistan ekonomisini kurtarmanın en iyi yolu saldırı ve işgale son vermesidir

Sa, 05/05/2020 - 08:59

Ensarullah Yüksek Siyasi Konseyi üyesi ve Yemen Devrim Komitesi Başkanı, Suudi Arabistan'a ekonomisini krizden kurtarmak için Yemen'e karşı koalisyonu sona erdirmesini tavsiye etti.

Welayet News - Ensarullah Yüksek Siyasi Konseyi üyesi Muhammed Ali Husi, Suudi Arabistan ekonomisini kurtarmanın en iyi yolunun Yemen'e karşı işgalci koalisyonu durdurması olduğunu söyledi.

El-Husi twitter hesabına şunları yazdı: ‘Suudi rejiminin ciddi ekonomik kayıpları durdurması için en iyi fırsat, işgalci koalisyonunu (Yemen'e karşı) durdurmak ve göstermelik çözümler sunmak ve boş ateşkesler iddia etmek yerine köklü çözümlere girmektir.

Suudi ekonomisinin olumsuz durumu dünyada iyi bilinmektedir ve Amerika onları asla bu felaket durumundan kurtaramaz ve ABD bu felaketin nedeninin bir parçasıdır.’

Suudi Arabistan 26 Mart 2015’ten itibaren, Yemen’in devrik Cumhurbaşkanı Abd Rabbuh Mansur Hadi’yi destekleme bahanesiyle Yemen’e karşı Arap koalisyonu başlattı ve şimdiye kadar Yemen’e karşı birçok saldırı düzenledi ve bunun sonucu, bu ülke halkından çok sayıda kişinin ölmesi, yaralanması ve yerlerinden edilmesi oldu.



Yeni yorum ekle