"Almanya'nın Kararı Lübnan ile İlişkilerine Zarar Verecektir"

Pt, 04/05/2020 - 17:00

Lübnan Şii Yüksek Kurulu Başkanı yayınladığı bildiride, Alman hükümetinin Lübnan Hizbullahı'na yönelik son kararını kınadı ve bu hükümeti, kararını yeniden gözden geçirmeye ve bu karardan vazgeçmeye çağırdı.

Welayet News - Lübnan Şii Yüksek Konseyi eski Başkanı Şeyh Abdül Emir Kaplan yayınladığı bildiride, Lübnan hükümetinin Lübnan toplumunda geniş bir nüfusa sahip olan ve mecliste milletvekili bulunan ve Siyonist ve tekfirci terörizmle mücadele eden Hizbullah'a karşı verdiği kararı kınadı.

Şeyh Kaplan şu ifadelerde bulundu: ‘Hizbullah, dünyanın dört bir yanından, özellikle Avrupa'dan gelen tekfirci grupları kovabilmiş ve böylece Avrupa ve dünya halkları üzerindeki tekfirci terörizm tehdidini ortadan kaldırmıştır.

Bu zalim karar gerçeğe aykırıdır ve iki hükümet arasındaki güçlü ilişkilere zarar verir. Lübnan ve Alman uluslarının çıkarlarına aykırıdır.’

Şeyh Kaplan Berlin hükümetini, Siyonist-Amerika baskısı ve diktesi altında alınan bu karardan derhal vazgeçmeye çağırdı.

Şeyh Kaplan, bu baskı ve kararın, direnişin Siyonistlerin zorbalığına karşı zaferine ve Amerika’nın bölgedeki hegemonya planının direniş cephesi tarafından başarısızlığa sürüklenmesine tepki olduğunu belirtti.

Biz iki dost ülke ve halk arasındaki ikili ilişkilerin gelişimini vurgulamaktayız, fakat bununla birlikte Alman halkını ve Almanya ve Avrupa'daki Lübnan, Arap ve Müslüman kuşakları Almanya’nın bu kararına karşı harekete geçmeye ve bu kararı protesto etmeye ve etkisiz kılmaya çağırıyoruz.



Yeni yorum ekle