Salih: Irak'ın IŞİD kalıntılarından temizlenmesi bir görevdir

Pa, 03/05/2020 - 14:02

Irak cumhurbaşkanlığı ofisi, terör örgütü IŞİD'in son saldırısına gösterdiği tepkide, ''terör örgütü IŞİD kalıntılarının ortadan kaldırılması ve bu ülkenin teröre karşı elde ettiği kazanımların korunmasının bir görev olduğunu'' bildirdi.

Welayet News - Irak cumhurbaşkanı Berhem Salih, dün akşam yayınladığı bildiride, Irak'ın önündeki sorunların çözüm yolunun Irak halkının bütün kesimlerinin birlik ve beraberliğinin pekiştirilmesiyle mümkün olacağını, böylece Irak'ın toprak bütünlüğü ve hakimiyetinin de korunacağını ve daha güçlü bir Irak'a sahip olacaklarını bildirdi.

Bu arada terör örgütü IŞİD'in son saldırısına tepkiler artarken muhaliflerden bir grup dün başkent Bağdat'da Tahrir Meydanı'nda bir araya gelerek, sözkonusu saldırıyı kınadılar.

Terör örgütü IŞİD'in dün sabah  Tikrit ve Samera'da düzenlediği iki ayrı saldırıda Haşdi Şabi güçlerinden en az 10 kişi şehit olmuş ve bir çoğu da yaralanmıştı.

Diğer yandan saldırıdan sonra Irak ordusunun terör örgütüne yönelik operasyonlarında ise bir çok terörist öldürüldü ve yaralandı.

Öte yandan Iraklı siyasetçilerden bir çoğu terör örgütü kalıntılarının tamamen ortadan kaldırılması için  daha ciddi  çalışmalar yapılması gerektiğini zira ABD'nin sözkonusu kalıntıları terör örgütünü yeniden ihya etmek ve aynı zamanda ABD askerlerinin Irak'ta kalması için bir bahane olarak kullandığı görüşündeler.

Tags: 


Yeni yorum ekle