Almanya ABD baskıları yüzünden Hizbullah’ı terör örgütü ilan etti

Pa, 03/05/2020 - 09:11

İslami Şura Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu üyesi Alaeddin Burucerdi, Almanya yönetimi Amerika’nın baskıları yüzünden Lübnan Hizbullah hareketini terör örgütü ilan ettiğini belirtti.

Welayet News - Burucerdi, Almanya yönetiminin Hizbullah hareketi ile ilgili kararını hayretle karşıladığını belirterek şöyle dedi:

Almanya siyasi açıdan çok zayıf bir ülke ve Amerika’nın baskılarına karşı dayanamıyor.

Hizbullah hareketi Lübnan’ın milli egemenliğinin bir parçası olduğunu ve bu ülkenin meclisi ve hükümetinde yer aldığını belirten Burucerdi, Almanya yönetimi yaptığı bu saygısızlığı yüzünden Lübnan milleti ve devletinden özür dilemesi ve derhal kararını gözden geçirmesi gerektiğini vurguladı.

Hizbullah hareketini terör örgütü ilan etmek bu hareketin durumunu asla etkileyemeyeceğinin altını çizen Burucerdi, Almanya yönetimi milletlerin Amerika’ya karşı duyduğu nefreti Almanya’dan da duymalarına yol açacak bir duruma düşmemesi gerektiğini kaydetti.

Almanya İçişleri Bakanlığı geçen Perşembe günü Lübnan Hizbullah hareketini terör örgütü ilan ederek, hareketin Almanya’daki faaliyetlerini yasakladı.



Yeni yorum ekle