Yemen'e Karşı Ekonomik Savaş

Sa, 28/04/2020 - 10:05

Yemen Merkez Bankası Başkanı ve Yüksek Ekonomi Komisyonu Başkan Yardımcısı Haşim İsmail, işgalci Suudi koalisyonunun Yemen petrol ve doğal gaz kuyularını hedefleme planı hakkında ayrıntılı bilgi bulunduğunu vurguladı.

Welayet News - Haşim İsmail şu ifadelerde bulundu: ‘Düşman askeri savaştaki yenilgiden sonra, Yemen'e karşı ekonomik bir savaş başlattı. İşgalci koalisyonun Yemen savaşına girişinin uzun sürmesi, onlara ekonomik bir savaş başlatmayı düşündürdü.

Amerikalıların doğrudan yönetimi altında ve İngilizlerin, Suudilerin ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin ve dünyanın dört bir yanından uzmanların katılımıyla Yemen'e karşı ekonomik savaş için bir operasyon odası oluşturuldu.

İşgalciler Yemen'in rezervlerini ve servetlerini yağmalamanın yanı sıra, ülkenin stratejik ve ekonomik tesislerini de hedef alıyor.’

Haşim İsmail açıklamalarının devamında Yemen’deki ekonomik sorunlara değindi ve şunları söyledi: ‘Emekli maaşlarıyla ilgili krizi çözdükten sonra, Aden’de işgalci koalisyona bağlı banka bu konuda engel oluşturdu.’



Yeni yorum ekle