Libya'da Türkiye'ye Ait 4 İHA Düşürüldü İddiası

Pt, 27/04/2020 - 09:46

Libya'da Hafter güçleri, son 24 saatte Türkiye'de ait 4 İHA'nın düşürüldüğünü iddia ettiler.

Welayet News - Hafter güçlerinin Libya'nın doğu ordusu komutanının iddiasına göre, son 24 saatte Trablus'un güneyine düzenlenen saldırılarda Türkiye'ye ait 4 İHA düşürüldü.

 Bu arada Libya'da Hafter milisleri başkent Trablus'taki Mitiga Havalimanı ve çevresindeki sivil yerleşim bölgelerine Grad füzeleriyle saldırı düzenledi. Saldırıda bir caminin de hedef olduğu bildiriliyor.

Birleşmiş Milletler (BM) tarafından tanınan Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı Öfke Volkanı Operasyonu Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, Hafter milislerinin başkent Trablus'taki Mitiga Havalimanı ve çevresindeki sivil yerleşim bölgelerine Grad füzeleriyle saldırılar düzenlediği belirtildi. 

Öte yandan alınan haberlere göre, Almanya, Fransa, İtalya ve Avrupa Birliği Libya'da ateşkes çağrısında bulundu. Libya'da darbeci Hafter güçleri sivilleri Ramazan ayının ilk gününde de hedef almıştı.

Hükümet güçleri, 13 Nisan'da ülkenin batısındaki 8 yerleşim yerinden Hafter milislerini çıkartarak, yaklaşık 3 bin kilometrekarelik alanı milislerden temizlediklerini duyurmuştu.



Yeni yorum ekle