Arabistan Filistinli esirlerin serbest bırakılması çağrısını reddetti

Ct, 25/04/2020 - 09:21

Suudi Arabistan yetkilileri, Filistin İslami Direniş Hareketi'nin (HAMAS) cezaevlerindeki Filistinli esirleri serbest bırakma çağrısını reddetti.

Welayet News - El'Ahbar gazetesinin HAMAS'lı bir yetkiliye dayanarak verdiği habere göre, Arabistan zindanlarında bulunan  Filistinli esirlerin serbest bırakılması için devreye giren arabulucuların hiç birinin Suudi yönetiminden olumlu cevap alamadıkları anlaşılıyor.

HAMAS hareketi siyasi büro başkanı İsmail Heniyye, Fas başbakanından Filistinli esirlerin serbest bırakılmaları için arabuluculuk yapmasını istemişti.

Öte yandan terör rejimi İsrail zindanlarındaki Filistinli esirlerin de koronadan dolayı hayatlarının tehlikeye girdiği bildiriliyor.

Hamas Siyasi Birim Başkanı İsmail Heniyye, Hamas ile işgalci İsrail arasında bir esir takası anlaşması sağlanması için konuyla ilgili arabulucuların Hamas’la görüştüklerini duyurdu.

İsrail ile esir takası zemininin oluşması için işgal yönetiminin bazı adımlar atması gerektiğine işaret eden Heniyye, yaşlılar, hastalar, çocuklar, kadınlar ve 11 Ekim 2011 tarihinde imzalanan Şalit Esir anlaşması kapsamına giren esirlerin serbest bırakılması halinde yeni bir esir takasına girmeye hazır olduklarını vurguladı.



Yeni yorum ekle