Yemen'de Onlarca Suudi Paralı Asker Öldürüldü

Per, 23/04/2020 - 09:56

Yemen Ordusu ve Gönüllü halk güçleri Suudi koalisyon güçlerinin El-Cuf, Taiz ve El'Beyza'daki operasyonlarını geri püskürtüp, saldırganlardan bazılarını öldürdü.

Welayet News - el-Mesire tv. kanalının verdiği habere göre, Yemen ordusu silahlı kuvvetler sözcüsü Yahya Seri  dün akşam yaptığı açıklamada, Suudi koalisyon güçlerinin El beyza'daki Nate ve Ganiye, El-Cuf'taki  Hob Velşeeb ve Taiz'deki Hifan bölgesindeki saldırılarının geri püskürtüldüğünü belirterek, sözkonusu operasyonlarda saldırganlardan 30'nun öldüğü, 45'nin de yaralandığını belirtti.

Yahya Seri açıklamasında, Yemen ordusu ve gönüllü halk güçlerinin Asir'deki Bagem ve el-Rebue sınır bölgelerindeki operasyonları etkisiz hale getirip, saldırganlara ağır kayıplar verdirdiklerini bildirdi.

Yemenli yetkili açıklamasında, Suudi koalisyon savaş uçaklarının Yemen'in Maarib, el-Cuf ve sınır bölgelerini 35 kez hedef aldığını belirtti.

Suudi yetkililerin Yemen'de Koronavirüs salgını nedeniyle ateşkes iddialarına rağmen, saldırgan Suudi güçleri hemen hemen her gün ülkenin muhtelif bölgelerine saldırı düzenlemeyi sürdürüyor.



Yeni yorum ekle