Batı, Suudi Koalisyonuna Silah İhracatına Yeniden Başladı

Çar, 22/04/2020 - 10:01

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti, bazı Batılı ülkelerin, koronavirüs salgınının neden olduğu ekonomik kriz bahanesiyle Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne silah ihracatını yeniden başladığını açıkladı.

Welayet News - Sana merkezli Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Dışişleri Bakanlığı Pazartesi akşamı yayınladığı bildiride, bazı ülkelerin Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne silah satışını ve ihracatını sürdürme çabalarını kınadı.

Yemen Dışişleri Bakanlığı şu açıklamalarda bulundu: ‘Ne yazık ki, bu kararlar, korona salgınının neden olduğu ekonomik durumla mücadele bahanesiyle alındı ve bu konu, bu ülkelerin Yemen’deki savaşı durdurmak için barış taleplerinin yalan olduğunu ortaya çıkarmıştır.

Bu esef verici eylem, Yemen ile tarihi bağları olan ve Yemen'e karşı savaşta dengeli bir duruş sergileyen ülkeler tarafından gerçekleşti.’

Bu bakanlık bildirinin devamında, bu ülkelerden, değerlere, uluslararası sözleşmelere ve Yemen'de barışın sağlanması çabalarına aykırı kararlarını yeniden gözden geçirmelerini istedi.

Sana hükümeti, bu ülkelerdeki parlamentoları, yasal örgütleri ve aktivistleri, işgalci koalisyonun işgalci ülkelerine silah satışlarının yeniden başlamasını durdurmak için ilgili hükümetler üzerinde baskı yapmaya çağırdı.

Suudi Arabistan altı yıl önce, gerici Arap rejimlerinden askeri bir koalisyonun oluşturarak Yemen'e karşı yıkıcı bir savaş başlattı. Bu savaş Riyad için hiçbir başarı sağlamamakla beraber aynı zamanda on binlerce Yemenli sivilin ölümüne ve yaralanmasına, milyonların yerlerinden edilmesine ve bu fakir Arap ülkesinin hayati altyapısının yok olmasına neden oldu.



Yeni yorum ekle