Ateşkesin 10. Gününde Suudi Rejim Saldırılarına Devam Ediyor

Pt, 20/04/2020 - 10:45

Yemen Ordusu Silahlı Kuvvetler Sözcüsü Yahya Seri dün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, saldırgan Suudi koalisyon güçlerinin tek yanlı ateşkes iddialarına rağmen son 24 saatte Maarib ve El-Cuf'ta ordu güçlerinin saldırganlardan temizlediği iki bölgeye tam 30 kez hava saldırısı düzenlediğini belirtti.

Welayet News - Fars haber ajansının verdiği haberde Yemen Ordusu Silahlı Kuvvetler Sözcüsü Yahya Seri dün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, saldırgan Suudi koalisyon güçlerinin tek yanlı ateşkes iddialarına rağmen son 24 saatte Maarib ve El-Cuf'ta ordu güçlerinin saldırganlardan temizlediği iki bölgeye tam 30 kez hava saldırısı düzenlediğini belirtti.

Öte yandan, Suudi koalisyon güçleri  dün Yemen'e yönelik saldırılarının devamında Taiz'de bir ailenin evini topçu saldırısıyla hedef alırken, sözkonusu saldırıda iki kadın, bir çocuk hayatını kaybetti ve bir erkek çocuk da yaralandı. 

Ayrıca saldırgan Sudi güçleri keskin nişancıları Taiz'de  bir kadını hedef alarak öldürdü.

Suudi koalisyon sözcüsü Turki El Maliki'nin koronavirüs sebebiyle ateşkes iddiasına rağmen, Yemen'e yönelik saldırılar devam ediyor.



Yeni yorum ekle