Es-Samad Suikastını ABD ve Ajanları Gerçekleştirdi

Pt, 20/04/2020 - 09:49

Muhammed Ali Husi, Yemen Yüksek Siyasi Konseyi eski Başkanına düzenlenen suikastı, uluslararası hukukun ihlali ve Amerika hükümetinin terörizminin açık bir örneği olarak nitelendirdi.

Welayet News - Yemen Yüksek Siyasi Konseyi'nin üyesi, bu konseyin eski başkanı Salih es-Samad'a düzenlenen suikastı, uluslararası hukukun açık bir ihlali ve tam anlamıyla bir terör operasyonu olarak nitelendirdi ve Şehit es-Samad'ın suikastının ABD ve ajanlarının işi olduğunu ve düşmanla mücadelenin işgalciler yenilene ve bağımsızlık, güvenlik ve istikrar sağlanana kadar devam edeceğini vurguladı.

Muhammed Ali Husi, Salih es-Samad’ın şehadetinin ikinci yıldönümü münasebetiyle, Yemen’in Al-Thawra Gazetesine verdiği röportajda, Yemen’in el-Hudeyde eyaletinde bir hava saldırısı sonucu şehit olan Salih es-Samad ve arkadaşlarının şehadetinden dolayı derin üzüntü duyduklarını belirterek şunları söyledi: ‘İşgalciler, Salih es-Samad'ı sahneden silebileceklerini düşündüler. Ayrıca, bu cinayetten sonra komutanların ve özgür insanların kafasının karıştıracağını, hayal kırıklığına uğrayacağını ya da korkacağını zannettiler, ancak o, ulusal bir sembol olarak halkın zihninde ölümsüzleşti ve ebedi olarak kaldı. Ayrıca, Samad’ın şehadetinin üzerinden iki yıl geçmesi ve işgalci ülkelerin yenilgisinin devam etmesiyle birlikte daha da güçlendik ve mücadelede yeni denklemler dayatabildik.

Şehit Salih es-Samad'a düzenlenen suikastın uluslararası hukukun açık bir ihlali ve tam anlamıyla bir terör operasyonu olduğunu yineliyoruz. Bu aynı zamanda bir savaş suçudur ve yasa onların bir barış ve diyalog insanını hedef almalarına izin vermemiştir. Bu büyük bir suç ve cinayettir.’

Muhammed Ali Husi röportajının devamında, ABD ve onların Yemen işgalindeki müttefiklerinin bu suikasttan sorumlu olduklarını yineledi ve şu ifadelerde bulundu: ‘Şehit es-Samad'a düzenlenen suikast sadece gücümüzü arttırdı çünkü biz, ilkelerimize, değerlerimize, etik ve planlarımıza göre yaşayan bir milletiz ve Allah yolunda cihat etmeye, Allah’ın düşmanlarına ve müstekbirlere karşı savaşmaya devam edeceğiz.

Ordunun kahramanları ve halk komiteleri, devrimciler ve Yemen'in özgür ulusu hedeflerine ulaşana kadar sakinleşmeyecektir. Hiçbir güç asil halkımızın iradesini kıramaz. Düşmanla mücadelemiz, işgalciler yenilene ve bizler zafere ulaşana ve bağımsızlık, güvenlik ve istikrar sağlanana kadar devam edecektir.



Yeni yorum ekle