Onlarca Suudi Paralı Askeri Öldürüldü

Cu, 17/04/2020 - 10:18

Yemen halk komiteleri ve ordu güçleri dün yaptıkları açıklamada Suudi saldırgan koalisyon güçlerinin Yemen’in kuzeyinde Kanbure yüksekliklerine ilerlemelerinin engellendiğini duyurdu.

Welayet News - Yemen el-Mesire TV kanalı dün yaptığı açıklamaya göre  Yemenlilerin savunma operasyonları sırasında onlarca Suudi saldırgan piyon öldü veya yaralandı.

Diğer yandan dün Suudi saldırgan güçleri Hudeyde’de ateşkesi ihlalleri devamında kentin etrafında His’te olan el-Şecen köyünü kuşattı, el-Dureyhem, el-Şueb ve müselles el-Edin köylerini havan topları ile hedef aldı.

Bu arada Yemen silahlı güçleri sözcüsü Yahya Seri dün yaptığı açıklamada, Suudi koalisyonun geçen Perşembe gününden itibaren ilan edilen ateşkese rağmen şimdiye kadar Sana, İmran, el-Cuf, Maarib, el-Beyza, Sade ve Hudeyde’ye en az 260 kara ve hava saldırısı gerçekleştirdiğini belirtti.

Seri ayrıca ülke ve milleti savunmak için gerekli önlemlerin alınacağını duyurdu.

Diğer  yandan saldırgan Suudi koalisyonu geçen hafta Perşembe günü Yemen’de 2 haftalık ateşkes anlaşmasına varıldığını ve hatta uzatılabileceğini belirtmesine rağmen ateşkesten saatler geçmeden Suudilerin saldırıları yine başladı.



Yeni yorum ekle