Suudiler Ateşkesin Göstermelik Olduğunu Kanıtladı

Cu, 17/04/2020 - 09:54

Yemenli yetkililer, Suudi koalisyonu tarafından ilan edilen ateşkesten bu yana bir hafta içinde, 35 askeri operasyon ve 250 hava saldırısı olmak üzere düzenlenen saldırıların istatistiklerinin, onların Yemen'de iddia ettikleri ateşkesin göstermelik olduğunu ortaya çıkardığını vurguladı.

Welayet News - Yemen Ulusal Müzakere Komitesi Başkanı Muhammed Abdüsselam, Suudi koalisyonunun tek taraflı ateşkes iddiasından bu yana Yemen'de, 12'si Sana şehrine karşı olmak üzere, çeşitli cephelerde 35'ten fazla saldırı operasyonu ve 250'den fazla da hava saldırısı gerçekleştirdiğini söyledi.

Muhammed Abdüsselam şu ifadelerde bulundu: ‘Yemen’de kuşatmanın devam ettiği savaş meydanında şu an yaşanan olaylar, ateşkes iddiasının medya propagandasından başka bir şey olmadığını göstermiştir.’

Suudi koalisyonu askerleri Perşembe günü el-Hudeyde eyaletine de 62’den fazla havan topu saldırı düzenleyerek, kuşatma altındaki el-Düreyhemi şehri kırsalında bulunan el-Dafeş köyünde vatandaşların evini ve tarım arazilerini hedef aldı.

Suudi askerleri aynı zamanda His’te bulunan Mağari köyünün kuzey batısını da 10 topçu mermisiyle vurdu.

Yemen Ortak Koordinasyon Komitesi üyesi General Muhammed el-Kadiri de el-Mesire kanalına verdiği röportajda, el-Düreyhemi’de kuşatmanın devam ettiğini açıklayarak şunları söyledi: ‘Düşmanın el-Düreyhemi’de insani bir geçit açtığı açıklamaları doğru değildir.’

Muhammed el-Kadiri, Birleşmiş Milletleri Yemen halkına karşı sorumluluğunu yerine getirmeye ve saldırıları durdurmak ve kuşatmayı kaldırmak için işgalci güçlere baskı yapmaya çağırdı.

El-Kadiri şu ifadelerde bulundu: ‘Karşı taraf İsveç anlaşmasına ve ateşkese hiç uymuyor ve el-Hudeyde’nin bombardımanı devam ediyor ve her gün bu eyaletin vatandaşlarından birkaç kişi yaralanıyor.

Ordu ve halk güçleri, işgalci Suudi kuvvetlerini yerine oturtmak için, onlar tarafından el-Hudeyde’de ateşkesinin ihlal edilmesiyle mücadele etmeye hazırdır.’

Suudi Arabistan, ateşkes konusunda ve koronavirüsle mücadelede Yemenlilere yardım etme noktasında iyi niyetli olduğunu iddia etmesine rağmen, ateşkes ilan ettiği günden bu yana saldırılarını arttırdı.

Bu nedenle Sana hükümeti, Yemen’e yönelik askeri saldırılar tamamen durana ve kuşatma tamamen kalkana kadar herhangi bir sahte ateşkesi kabul etmeyeceklerini vurguladı.



Yeni yorum ekle