ABD IŞİD'i Böyle Finanse Ediyor

Per, 16/04/2020 - 09:40

Haşdi Şabi’nin bir yetkilisi, Kerkük'te IŞİD’in birkaç yer altı gizleme yerinin incelenmesi sonucunda, teröristlerin son aylarda ABD tarafından finansal olarak desteklendiğinin anlaşıldığını belirtti.

Welayet News - Haşdi Şabi’nin Irak’ın kuzey ekseninde halkla ilişkiler yetkilisi Ali el-Hüseyni, IŞİD’in Kerkük'teki gizlenme yerlerinde birkaç ay boyunca hiçbir harekette bulunmadan kalabildiğini açıkladı.

El-Hüseyni, Bağdat el-Yevm Haber sitesine verdiği röportajda şunları söyledi: ‘Haşdi Şabi, Kerkük'ün güneyinde ve batısında gerçekleştirdiği büyük çaplı bir arama sırasında, bazıları tepelerde ve çöllerde kurulmuş olan birçok gizlenme yeri tespit etti ve buralarda çok miktarda yiyecek depolanmıştı.

Geçidin zor olduğu bölgelerde ve bazıları da uzak tepelerde yer alan gizlenme yerleri, IŞİD hücrelerinin aylarca hiçbir hareket gerçekleştirmeden hayatta kalmasına izin verdi.

Mevcut gizlenme yerlerinde, terör faaliyetlerine devam etmeleri için IŞİD'e yüksek düzeyde finansal destek sağlandığı görülmektedir.’

Haşdi Şabi’nin bu yetkilisi, IŞİD hücrelerine mali destek sağlamaktan Amerika’yı sorumlu tutarak şunları söyledi: ‘Bu konu, asla herhangi bir ikili arasında ihtilaf noktası değildir ama Haşdi Şabi bu gizlenme yerlerini buldu ve bu gizlenme yerleri çok uzak mekanlarda olmasına rağmen onları tahrip etti.’

IŞID’in hücreleri, Kerkük’te, Diyala ve Salahaddin eyaletindeki geçidi zor bölgelerde ve Diyala nehri civarındaki bazı ekim alanlarında ve Kerkük’teki erişime uzak bölgelerde bulunmaktadır.

El-Hüseyni’nin ifadesine göre, IŞİD teröristlerinin Irak’taki en büyük hücresi, Salahaddin ve Diyala eyaletlerinin sınırı yakınındaki el-Mutibiye bölgesinde bulunmaktadır ve bu hücreden onlarca kişi emniyet kuvvetlerine karşı saldırı düzenlemek için Kerkük ve Diyala’ya gönderilmiştir.

Haşdi Şabi son 72 saat içerisinde Kerkük'ün güney ve batı bölgelerinde görülmemiş bir operasyon gerçekleştirdi ve bu terör örgütünün bir lideri de dahil olmak üzere 12 IŞİD üyesini öldürdü.

Irak'ın Kerkük eyaleti, bu hafta Irak güvenlik güçlerine yönelik çeşitli terör saldırılarına şahit oldu ve bu saldırılarda güvenlik kuvvetlerinden çok sayıda kişi öldürdü ve yaraladı.

Irak medyası geçtiğimiz günlerde ABD'nin Irak'taki bazı üslerinden geri çekilerek, hareketsiz IŞİD hücrelerine saldırılarını yeniden başlatmaları için yeşil ışık yakmış olabileceği konusunda uyardı.

Tags: 


Yeni yorum ekle