Suudi Koalisyonun Yemen’e Yönelik Saldırı ve Kuşatması Devam Ediyor

Sa, 14/04/2020 - 10:05

Yemen Müzakere Heyeti Başkanı, Suudi koalisyonunun Yemen tarafının ateşkesin ihlal ettiği yönündeki iddialarına cevaben bu koalisyonun sözlerini "gülünç" olarak nitelendirdi.

Welayet News - Yemen Müzakere Heyeti Başkanı Muhammed Abdüselam, pazartesi akşamı yaptığı açıklamada, Suudi koalisyonunun Yemen'in ateşkesi ihlali ettiği yönündeki suçlamalarına atıfta bulunarak, koalisyonun "gülünç şeyleri tekrar etmeyi" durdurmayacağını söyledi.

Suudi koalisyonunun Yemen’e yönelik saldırılarının ve kuşatmasının sürdüğünü belirten Yemen Müzakere Heyeti Başkanı, koalisyonun "iddia ettiği" ve "sahte" ateşkesin hiçbir şekilde gerçekleşmediğini bildiğini söyledi.

Muhammed Abdüsselam ayrıca şu ifadelerde bulundu: ‘İşgalci koalisyonun saldırılarıyla tüm gücüyle mücadele etmek Yemen halkının hakkıdır. Ateşkes sadece uygulanmamakla kalmadı, hatta koalisyonun bombardımanı ve ilerleme çabaları daha da arttı.’

Bu bağlamda, Suudi koalisyonunun iddia ettiği ateşkesin beşinci gününde Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü, bugün Suudi koalisyonunun el-Bayda eyaletindeki Nata cephesine sızmaya çalıştığını ancak koalisyonun bu eyleminin başarısız olduğunu açıkladı.

Suudi-ABD koalisyonu 8 Nisan Çarşamba gününden itibaren tek taraflı olarak iki haftalık bir ateşkes ilan etti, ancak buna rağmen koalisyonun Yemen'e karşı saldırıları aynı şekilde devam ediyor.



Yeni yorum ekle