El- Kaide Teröristleri Yemen'e Gönderildi

Pt, 13/04/2020 - 09:40

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti, Yemen silahlı kuvvetleriyle mücadele etmeleri için El Kaide teröristlerinin Abyan ve Şabva eyaletlerinden el-Bayda cephesine gönderdiğini açıkladı.

Welayet News - Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti İçişleri Bakanlığı, istifa eden Mansur Hadi hükümetinin kuvvetlerinin, Abyan ve Şabva eyaletlerindeki el- Kaide terörist unsurlarını, güçlerini desteklemeleri için kullandığını açıkladı.

Yemen İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: ‘Mansur Hadi kuvvetleri, Abyan ve Şabva eyaletlerindeki el- Kaide güçlerini diğer cephelere yardım etmeleri için hizmetine aldı.

Mansur Hadi güçleri, el-Bayda eyaletinde bulunan Nata cephesindeki kuvvetlerini el- Kaide unsurları ile güçlendirmek istiyor.

Kuvvetlerimiz, Mansur Hadi'nin, Yemen silahlı kuvvetlerine karşı işgalci birliklerini güçlendirmek amacıyla, el Kaide unsurlarını Nata şehrine konuşlandırdığını gözlemledi.

İstifa eden Mansur Hadi hükümeti, Suudi koalisyonunun ateşkes taleplerini desteklerken aynı zamanda askeri operasyonlarına da devam ediyor.’



Yeni yorum ekle