ABD’nin Almanya’da gizli nükleer operasyonu

Pa, 12/04/2020 - 09:04

Haber kaynakları ABD terör ordusunun 2019 yılında Almanya’daki 20 nükleer bombasını geliştirmek üzere gizli bir operasyon yürüttüğünü ifşa etti.

Welayet News - Almanya’nın Der Speigel dergisi, 2019 sonbaharında düzenlenen gizli operasyonda Amerika’nın Almanya’daki Buhel hava üssünde bulunan B-61 adlı 20 adet nükleer başlık iki günlüğüne Amerika’ya gönderildiğini, bombaların üzerinde yeni yazılımlar yüklendiğini belirtti.

Raporda, Almanya yönetimi de bu bağlamda Amerika ile gerekli iş birliğini yaptığı ve 48 saatliğine yasak bölge ilan ederek ordusunu alarma geçirdiği belirtildi.

B-61 nükleer bombası, Amerika’nın soğuk savaş döneminden sonra en önemli nükleer silahı sayılıyor. Bu bombanın patlama gücü 340 kilo ton TNT patlayıcı maddesine eşit olduğu ve hızlı savaş uçaklarından atılmak üzere tasarlandığı ifade ediliyor.

Amerika’nın Avrupa topraklarında askeri hareketliliğini arttırma yönünde yapılan uyarılara rağmen, ABD’nin Almanya’da bulunan Avrupa’daki güçlerinin komutanlık merkezi bir süre önce kıtaya nükleer bomba taşıyan iki bombardıman uçağı konuşlandırdıklarını onayladı.

Amerika 2009 yılına kadar NATO üyesi Almanya, Fransa, Britanya, İtalya, Hollanda ve Türkiye’de toplam altı üssüne 190 nükleer başlık konuşlandırdı.

Tags: 


Yeni yorum ekle