AB ülkelerinden 540 milyar avroluk kurtarma paketi

Cu, 10/04/2020 - 09:55

Avrupa Birliği ülkeleri, yeni koronavirüsün etkilerine karşı yaklaşık 540 milyar avroluk ekonomik pakette uzlaşı sağladı.

Welayet News - Avrupa Birliği (AB) ülkeleri, yeni koronavirüsün (Covid-19) etkilerine karşı yaklaşık 540 milyar avroluk ekonomik pakette uzlaşı sağladı.

Avro Grubu Başkanı Mario Centeno, AB üyesi ülkelerin maliye bakanlarının video konferans yöntemiyle gerçekleştirdiği toplantı bitiminde, ülkeleri Covid-19'un etkilerinden koruyacak kapsayıcı bir kurtarma paketi üzerinde anlaştıklarını açıkladı.

100 milyar avroluk yeni ücret destek programı kurulacağını belirten Centeno, sistemle ülkelerdeki kısa süreli çalışma programlarına mali katkı sağlanacağını söyledi.

Centeno, Avrupa Yatırım Bankası'nın (EIB) işletmelere 200 milyar avroluk kredi garantisi sağlamasına karar verdiklerini, üye ülkelere mali destek vermek için "Salgın Kriz Desteği" adında yaklaşık 240 milyar avroluk bir kredi programı da kuracaklarını belirtti.

Centeno ülkelerin söz konusu fonları sadece sağlık sektörü ve Covid-19 tedavisi gibi alanlarda kullanabileceklerini de hatırlattı.

Tags: 


Yeni yorum ekle