Trump'tan Dünya Sağlık Örgütü'ne Tehdit: Para Göndermeyi Durduracağız

Çar, 08/04/2020 - 12:20

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da düzenlenen günlük Koronavirüs Görev Gücü basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Welayet News - Ülkenin solunum cihazı stokunun 8 bin 675 olduğunu söyleyen Trump, yaklaşık bin 100 adet cihaz daha teslim alınacağı bilgisini verdi.

Washington, Kaliforniya ve diğer bazı eyaletlerin ihtiyacı olmayan solunum cihazlarını iade ettiğini söyleyen Trump, İngiltere'nin en az 200 cihaz talep ettiğini belirtti.

ABD Başkanı, ayrıca orduya bağlı Mühendisler Birliği'nin de ihtiyacın fazla olduğu bölgelerde yaklaşık 15 bin yatak kapasitesi oluşturmak amacıyla hızlı bir şekilde sağlık tesisleri inşa ettiğini bildirdi.

'ÇOK ACI VERİCİ BİR HAFTA OLACAK'

Trump, "Çok acı verici bir hafta olacak" ifadelerini kullanarak, "Stratejimizin tamamen işe yaradığını gösteren işaretler var. Her Amerikalının bu savaşı kazanmada bir rolü bulunuyor ve biz bu savaşı güçlü bir şekilde kazanacağız" diye konuştu.

DSÖ'YE YÜKLENDİ 

Konuşmasında Dünya Sağlık Örgütü'ne (DSÖ) Çin konusunda tepki gösteren Trump, "Pek çok şey hakkında yanıldılar. Çin eksenli gibi görünüyorlar" dedi.

Trump, ayrıca üst düzey ekonomi danışmanlarından Peter Navarro'nun ocak ayında, Kovid-19 salgını hakkındaki uyarı notunu görmezden geldiğini itiraf etti. ABD Başkanı, Navarro'nun notunda, Kovid-19'un ABD'ye yayılmasının felaketle sonuçlanacağının belirtildiği söyledi.

Trump, şu ifadeleri kullandı:

"Çin'e seyahatleri durdurduğum zamandı. Kimse bunun (pandemi) yaşanacağını söylememişti. İlginçtir ki DSÖ ((seyahatler) durdurmamızdan yana değildi."
Navarro'ya hala güvenip güvenmediği sorulduğunda Trump, "Elbette. Peter akıllı, iyi bir adam" diye konuştu.

ABD Başkanı açıklamasında ayrıca "Demokrat bir temsilci, benim tavsiyemden sonra eşinden hidroksiklorin almasını istedi, 4 saat sonra uyandı ve daha iyi olduğunu söyledi. Bu kadın öleceğini düşünüyordu. Bu kadın bir demokrat bir olsa da, ki artık bana oy vereceğini düşünüyorum, tavsiyemi dinledi" dedi.

HİDROKSİKLOROKİN ÖNERDİ 

Trump, Kovid-19'a karşı yine sıtma ilacı Hidroksiklorokin'i önererek, "Bu haptan ölmezsiniz. Yan etkileri olabilir. Doktorlar bunu tavsiye etmeli. Ben doktor değilim. Sadece iyi sonuçlar aldığımızı söylüyorum. Denemek için harika bir şey olduğunu düşünüyorum" dedi.

ABD Başkanı açıklamasında ayrıca "Demokrat bir temsilci, benim tavsiyemden sonra eşinden Hidroksiklorin almasını istedi, 4 saat sonra uyandı ve daha iyi olduğunu söyledi. Bu kadın öleceğini düşünüyordu. Bu kadın bir demokrat bir olsa da, ki artık bana oy vereceğini düşünüyorum, tavsiyemi dinledi" ifadelerine yer verdi.



Yeni yorum ekle