ABD: İran'a Yaptırımlarımız Devam Edecek

Çar, 08/04/2020 - 10:18

Fars haber ajansına göre, ABD dışişleri bakanı Pompeo,  dün düzenlediği basın toplantısında, Amerika'nın İran'a yaptırımlarının korona ile mücadele döneminde kaldırılmasına dair istekleri reddetti.

Welayet News - Pompeo, ABD'nin İran'a yaptırımlarının devam edeceğini ve ABD'nin İran karşıtı siyasetlerinde her hangi bir değişmenin olmayacağını ve baskıya dayalı siyasetlerinin daha da şiddetleneceğini söylerken İran'ın içişlerine müdahale yönünde de, ''İran halkı, İran'da  yönetimin değişmesi  yönünde adım atmalıdır' dedi.

Çin'de başlayan ve dünya geneline yayılan koronavirüsten dolayı  bazı ülkeler ve BM, İran dahil Amerika'nın yaptırım uyguladığı ülkelere yönelik bu insanlık dışı girişimin en azından korona ile mücadele döneminde kaldırılmasını istemiş ve bu ülkelerin  korona ile mücadele doğrultusunda ilaç ve sağlık malzemelerini  temin etmelerinin önünün açılmasını istemişlerdi. 

Daha önce Rusya, Türkiye, Pakistan ve Çin gibi ülkelerin yetkilileri, Amerika'dan İran yaptırımlarının kaldırmasını istemişlerdi.



Yeni yorum ekle