Kimyasal Saldırı İddiaları Şeytani Bir Plan

Sa, 10/04/2018 - 14:39

Şam'da bulunan İmam Hamanei'nin Özel Danışmanı, Suriye'nin son durumunu değerlendirerek, İran'ın var gücüyle Suriye halkı ile Şam hükümetini destekleyeceğini belirtti.

Welayet News - “Kudüs Hedefimiz” konulu uluslararası konferansa katılmak üzere Suriye’ye gelen İmam Hamanei'nin Özel Danışmanı Ali Ekber Velayeti, başkent Şam’da yaptığı bir açıklamada Suriye’deki son gelişmeleri değerlendirdi.

Siyonist güçlerinin Suriye’nin Humus kenti yakınlarında bulunan T4 hava üssüne düzenlediği saldırıyı şiddetle kınayan Velayeti, bu cinayetin karşılıksız kalmayacağını dile getirdi.

“Kutsal türbe savunucuları, Suriye halkı ve Şam hükümetinin yanında durarak İslam düşmanları özellikle Siyonist Rejim ve patronlarına karşı savaşmaya devam edecektir” ifadesini kullanan Velayeti, şöyle devam etti:  Zaferin yakın olduğuna inanıyoruz ve inşallah yakın gelecekte düşmanların hepsini Suriye topraklarından çıkaracağız.

Velayeti, Doğu Guta’da elde edilen zafer dolayısıyla Suriye ordusu ile mütefiklerini kutlayarak, bu başarının büyük önem taşıdığı için düşmanları derinden üzüp rahatsız ettiğini belirtti.

Ali Ekber Velayeti, “Düşmanlar özellikle de ABD’liler ve Siyonistler, Suriye’nin Doğu Guta’daki başarısından dolayı duyduğu rahatsızlıklardan dolayı Şam hükümetini Duma kentinde kimyasal silahı kullanmakla suçladı” değerlendirmesini yaptı.

Bunu "şeytani bir plan" olarak nitelendiren Velayeti, bunun farklı dönemlerde masum Suriye halkına karşı Amerikanlar tarafından uygulandığına dikkati çekerek, “Bunu son kez Siyonist Rejim’in Suriye’nin Humus kentindeki T4 hava üssüne düzenlediği saldırıda tanık olduk” diye konuştu.

İslam İnkılabı Rehberi Özel Danışmanı, İslam düşmanlarına seslenerek, “Düşmanlar son yedi yılda Suriye'de hiçbir şey kazanmadıklarını iyi biliyorlar. Onlar gelecekte de bu ülke (Suriye) ve bölgedeki çirkin amaçlarına ulaşamayacaklar” şeklinde konuştu.

 



Yeni yorum ekle