Suudilerin Saldırıları Cevapsız Kalmayacak

Çar, 08/04/2020 - 10:07

Yemen Silahlı Kuvvetleri sözcüsü, Suudi-BAE koalisyonunun geçen hafta Yemen'in çeşitli bölgelerine yüzlerce kez saldırdığını ve tekrarlanırsa Yemen ordusunun buna karşı yanıt vereceğini söyledi.

Welayet News - Yemen Silahlı Kuvvetleri sözcüsü Yahya Seri, dün twitter hesabından yaptığı açıklamada; "Koalisyon, son 7 gün içinde Yemen'in farklı illerinde 300'den fazla hava saldırısı gerçekleştirdi." diye belirtti.

Yahya Seri, yaptığı açıklamanın devamında; "Saldırganların saldırılarının artması asla cevapsız kalmayacak ve ülkemizi ve milletimizi savunmak bizim vazifemizdir." dedi.

Yemen ordusu, devam eden Suudi saldırılarına yanıt olarak geçen haftalarda bir açıklamada bulunmuş, Suudi başkenti Riyad'daki hassas askeri ve ekonomik noktalar, Zülfikar füzeleri ve Samad 3 İHA'ları tarafından hedef alındığını belirtmişti.

Yahya Seri, Yemen devriminin lideri Abdulmelik el-Husi'nin vaadine paralel olarak, saldırganlığa yanıt verildiğini, yapılan saldırılarda çok sayıda Kasif K2 füzesi ve saldırı İHA'sı kullanılarak ekonomik ve askeri hedeflerin vurulduğunu bildirdi.

Suudi medyası ise Suudi-BAE saldırgan koalisyonuna dayandırdığı haberinde, Suudi Arabistan hava savunmasının füzelerin Riyad hava sahasına ulaşmadan önce durdurduğunu ve imha ettiğini iddia etmişti.



Yeni yorum ekle