ABD'de salgın siyahilerin yaşadığı fakir mahalleleri vuruyor

Sa, 07/04/2020 - 14:46

ABD'nin Şikago kentinde nüfusun yüzde 30'unu oluşturan siyahiler, kentte görülen vakaların yarısını, yaşanan ölümlerinse yüzde 70'ini oluşturuyor. Detroit, Milwaukee, New Orleans ve New York gibi siyahi nüfusun yoğun olduğu kentlerde de benzer oranlar görülüyor.

Welayet News - ABD'nin Şikago kentindeki sağlık yetkililerinin paylaştığı istatistiklere göre, kentte yeni koronavirüs salgınından en çok siyahi yerleşim yerleri etkilendi.

BBC'de yer alan habere göre, kent nüfusunun yüzde 30'unu oluşturan siyahiler, kentte görülen vakaların yarısını, yaşanan ölümlerinse yüzde 70'ini oluşturuyor.

Kentte şu ana kadar görülen 4 bin 680 vakanın 1.824'ü siyahilerde görülürken, 847'si beyazlarda, 478'i hispaniklerde, 126'sı Asya kökenlilerde görüldü.

Kentte pazar günü gerçekleşen 98 ölümün yüzde 72'sini siyahiler oluşturdu.

Şikago kentinin yer aldığı Illinois eyaletinde ise, nüfusun yüzde 14'ünü oluşturan siyahiler, eyalette görülen ölümlerin yüzde 41'ini oluşturdu.

Detroit, Milwaukee, New Orleans ve New York gibi siyahi nüfusun yoğun olduğu diğer kentlerin de salgının merkezleri konumunda oldukları ve siyahi nüfusta görülen ölüm oranlarının da Şikago'yla benzer şekilde olduğu kaydedildi.



Yeni yorum ekle