Yemen Ordusu Stratejik Bölgeyi Suudi Koalisyonun Elinden Kurtardı

Sa, 07/04/2020 - 09:52

Yemenli askerler, Yemen’in kuzeyindeki el-Cevf eyaletinin Khab ve al-Shaf bölgesindeki şiddetli çatışmaların ardından, Arabistan sınırındaki el-Hancer stratejik üssünü işgalci Suudi askerlerinden kurtardı.

Welayet News - Yemenli askeri bir yetkili, Yemen güçlerinin Suudi Arabistan sınırındaki stratejik garnizonun kontrolünü tekrar ele geçirdiğini açıkladı.

El-Meyadin kanalı Yemenli askeri bir kaynaktan naklen şu açıklamalarda bulundu: ‘Yemen kuvvetleri, Suudi koalisyon güçlerinden Suudi Arabistan sınırındaki Khab ve el-Shaf kentindeki el-Hancer stratejik garnizonunu geri aldı.

Yemenli bu yetkilinin ifadesine göre, stratejik Hancer garnizonunun tamamen kontrolü, Mansur Hadi ve Suudi koalisyon kuvvetleri ile yapılan şiddetli çatışmaların ardından ele geçirildi.

Yaklaşık bir ay önce Yemen kuvvetleri, işgalci Suudi askerlerine karşı Saada eyaleti sınırına yakın, Khab ve el-Shaf bölgesinin kuzeybatı kesiminde büyük çaplı bir saldırı başlattı ve iki taraf arasındaki ağır çatışmalar nedeniyle bölge elden ele geçiyor.

Son haftalarda, Yemen askerleri, el-Muhaşeme bölgesini ve Khab ve el-Shaf'ın batısındaki Sarhan Dağı'nı kurtardı ve el-Hancer askeri üssünde ilerlemek ve bu bölgeyi temizlemek için yol açtı.

Yemen kuvvetlerinin son günlerde el-Cevf eyaletindeki ilerleyişiyle birlikte, Suudi rejimi savaş uçakları da işgalci kuvvetlerini kapsamlı olarak desteklemek için harekete geçtiler ve Yemen kuvvetlerinin yeni ilerleyişlerine engel olmak için eşi benzeri görülmemiş şekilde ve delirmişçesine Yemen askerlerinin el-Haz ve Khab ve el-Shaf’daki mevzilerini hedef aldılar.

Khab ve el-Shaf, Yemen’in kuzeyindeki el-Cevf eyaletinin yüzde 70’ini kapsamaktadır ve bu bölgenin tamamen kurtarılması, Yemen’in kuzeyindeki savaş denklemlerini tam anlamıyla değiştirecektir.



Yeni yorum ekle