Siyonist Rejim Golan'ın Doğal Kaynaklarını Yağmalıyor

Pt, 06/04/2020 - 16:53

Suriye işgalci İsrail rejiminin Birleşmiş Milletler ilgili kararları ve 1949 yılı Cenevre 4. İttifakı hükümlerine açık ihlalle işgal edilen Suriyeli Golan vatandaşlarından Suriyeli vatandaşların insan haklarını ilgilendiren planlı ihlalleri ve uygulamalarını kınadı.

Welayet News - Cenevre’deki Suriye’nin BM Daimi Büyükelçisi Hüsameddin Ala İsrail uygulamalarını soruşturmakla ilgili özel komite başkanına yönelttiği mesajında komiteden, işgal edilen Suriyeli Golan’da insan hakları durumuna daha fazla önem göstermesi, işgal otoritelerinin Suriyeli vatandaşlara karşı işlediği ihlallere yönelik uluslararası kınama kaidesinin genişletilmesinde yardımcı olmasını talep etti.

Büyükelçi Ala, İsrail’in mevcut Amerikan yönetiminden yasadışı politikalarını ve uygulamalarını sürdürmek ve bunu uluslararası hesap verebilirlikten korumak için aldığı sınırsız destek ve cesaret ışığında, İsrail yerleşimi ile işgal altındaki Golan’daki doğal kaynakların çalınması, yağmalanması ve Suriyeli çocuklarının haklarının ihlaline bağlı tırmandırmalar konusunda uyardı.

Büyükelçi Ala, ırkçı  İsrail’in işgal edilen Suriyeli Golan’daki doğal kaynakları ele geçirme girişimleri ve farklı bahanelerle Suriyeli vatandaşların mülklerini ele geçirme girişimleri tehlikesi konusunda da uyarıda bulundu. 

BM kurallarına göre terör rejimi İsrail, Suriye topraklarından işgal ettiği Golan'dan derhal çekilmek zorunda kalsa da Amerika, terör rejiminin bu bölgeyi ilhak etme siyasetine destek vermiştir. 

parstoday



Yeni yorum ekle