Ölen Müslümanlar da Yakılıyor

Pt, 06/04/2020 - 09:51

Sri Lanka'da koronavirüsünden hayatını kaybeden Müslümanların cenazelerinin yakılması tepki topladı. 

Welayet News - Seylan Ulema Meclisi (ACJU) hükümetin din ayırt etmeden tüm cesetlerin yakılmasının yanlış olduğunu açıkladı. ACJU'dan apılan açıklamada "İslam dini ölülerin gömülmesini buyurur ve ölü yakmayı doğru bulmaz. Ölülerin ceset torbasına konularak gömülmesi durumunda virüsün yayıldığına dair herhangi bir bilimsel delil bulunmamaktadır. İngiltere, Singapur, Avustralya, Malezya, İran ve İtalya'da Covid-19 yüzünden ölenlerin gömülmesine izin verilmiştir" denildi.

Sri Lanka'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle geçen ay 6 büyük şehirde iki haftalığına ilan edilen sokağa çıkma yasağı, iki hafta daha uzatıldı.

Ülkedeki Kovid-19 vaka sayıları 176'ya yükselirken şimdiye kadar 5 hasta öldü.

Sri Lanka Havayolları, 3 Nisan'da tüm yolcu uçuşlarını askıya aldı, gönüllüler maske üretti.

Sri Lanka'da koronavirüs sebebiyle 2 bin 961 mahkum serbest bırakıldı.

Sri Lanka'da koronavirüsünden hayatını kaybeden Müslümanların cenazelerinin yakılması tepki topladı.

İslami kuralların uygulanmadığını belirten topluluk sözcüleri cenazelerinin usüllere göre defnedilmediğini söylüyor.

Seylan Ulema Meclisi (ACJU) hükümetin din ayırt etmeden tüm cesetlerin yakılmasının yanlış olduğunu açıkladı. ACJU'dan apılan açıklamada "İslam dini ölülerin gömülmesini buyurur ve ölü yakmayı doğru bulmaz. Ölülerin ceset torbasına konularak gömülmesi durumunda virüsün yayıldığına dair herhangi bir bilimsel delil bulunmamaktadır. İngiltere, Singapur, Avustralya, Malezya, İran ve İtalya'da Covid-19 yüzünden ölenlerin gömülmesine izin verilmiştir" denildi.

İNGİLTERE VAZGEÇTİ

İngiliz Avam Kamarası da Müslüman ve Yahudilerin tepkisi sonrası virüs yüzünden ölenlerin yakılması kararından vazgeçmişti.

dünyabülteni



Yeni yorum ekle