Amerikan Askerlerinin IŞİD ile İlişkisi

Pt, 06/04/2020 - 09:08

Haşdi Şabi Teşkilatı yetkilerinden Ali el-Hüseyni, Amerika askerlerinin IŞİD ile ilişkisine değinerek, bu askerlerin geri çekilmesiyle birlikte uyuyan IŞİD hücrelerinin yüzde 90’ının da ortadan kalkacağını vurguladı.

Welayet News - Haşdi Şabi Teşkilatının kuzey ekseni ilişkiler sorumlusu Ali el-Hüseyni, Amerika askerlerinin IŞİD ile ilişkisi olduğunun ve onların bu terör örgütünü desteklediğinin herkes tarafından bilindiğini söyledi.

Ali el-Hüseyni el-Malume haber sitesine verdiği röportajda şu ifadelerde bulundu: ‘Amerika askerlerinin Irak’tan çıkması, bu ülkedeki uyuyan IŞİD hücrelerinin yüzde 90’ını ortan kaldıracaktır.

ABD birliklerinin Kerkük'teki K-1 üssünden çekildiğine dair olumlu işaretler ortaya çıkıyor ve IŞİD’in hareketlerinde ciddi yetersizliğin olduğu da açıkça görülüyor.

ABD ordusu, istihbarat ve lojistik destek dahil olmak üzere çeşitli alanlarda IŞİD'in önemli bir destekçisi oldu ve bu birliklerin geri çekilmesiyle birlikte bu destek te azaldı ve önümüzdeki günlerde IŞİD'in gizli hücrelerinin ciddi şekilde zayıfladığını göreceğiz.’

Son birkaç gün içinde, ABD birlikleri en son Irak’ın batısındaki Habaniyye üssü olmak üzere Irak'ın çeşitli üslerinden, çekildi.

Ocak ayında Irak parlamentosu, Amerika’nın General Hacı Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Teşkilatı Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis’e düzenlediği suikastın ardından, ABD birlikleri de dahil olmak üzere yabancı birliklerin sınır dışı edilmesi kararını onayladı.



Yeni yorum ekle