Hizbullah'tan ABD'ye Uyarı

Cu, 03/04/2020 - 09:51

Haşdi Şabi Teşkilatı gruplarından Ketaib-i Hizbullah, Amerika’yı Irak gruplarına ve halkına karşı herhangi bir düşmanca eylem konusunda uyardı.

Welayet News - El-Meyadin, Ketaib-i Hizbullah’tan naklen şunları yazdı: ‘Trump hükümetinin suç ve cinayet boyutunu biliyoruz ve onları Irak halkına ve gruplarına karşı herhangi düşmanca bir eylem konusunda uyarıyoruz.

Bu teşkilat tarafların isteği üzerine değil, dini vecibeler gereği savaşmaktadır.

Eğer Amerika kuvvetleri geri çekilmeye devam eder ve tamamen Irak’tan çıkarlarsa, onları öldürme konusu da gündemde olmayacaktır.’

Konuyla ilgili olarak Ketaib-i Hizbullah Sözcüsü dün yaptığı açıklamada, direnişin, Amerika’nın Irak’a hâkim olmasını ve bu ülkede kaos yaratmasını engellediğini vurgulayarak, Amerika’nın her türlü planını suya düşüreceklerini söyledi.

Daha önce de Irak ve Amerika kaynakları, Amerika’nın yakında Irak’ta askeri mevzilere karşı yeni saldırı ihtimali olduğunu açıkladı ve şunları söyledi: ‘Amerika her yolla, Irak halkının ve hükümetinin taleplerinin aksine bu ülkede kalmaya çalışıyor. Bu nedenle Amerika’nın Irak’taki varlığına kesin bir şekilde karşı çıkan direniş gruplarını hedeflemeye çalışıyorlar.’



Yeni yorum ekle