Üç büyükşehirin hesapları bloke edildi!

Sa, 31/03/2020 - 21:52

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun soruşturma tehdidiyle de yetinmediği, üç büyükşehirin bağış hesaplarına da bloke konulduğu ortaya çıktı.

Welayet News - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu imzasıyla 81 il valiliğine gönderilen genelgede belediyelerin koronavirüs salgınına karşı düzenlediği yardım kampanyasının valiliklerin iznine tabi olduğu öne sürülerek sorumlular hakkında kovuşturma başlatılması istendi.

CHP'li İstanbul, İzmir ve Ankara belediyeleri tarafından başlatılan kampanyaları hedefleyen genelgenin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan yardım kampanyalarının banka hesapları bloke edildi.

İBB'nin Vakıfbank'ta bulunan bağış hesabına para yatırmak isteyen yurttaşların karşısına "hesaba bloke konulduğu için işlemin yapılamacağı" bilgisi çıkıyor:

BELEDİYELERE SORUŞTURMA TEHDİDİ

Öte yandan, koronavirüs salgını nedeniyle yurttaşlara yönelik destek çalışmalarına başlayan başta İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyesi olmak üzere pek çok CHP'li belediye sorışturma tehlikesi ile karşı karşıya.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu imzası ile İller İdaresi'ne gönderilen talimatta, belediyelerin yardım kampanyası başlatma yetkileri olmadığı ve bu konuda gereğinin yapılması istendi.

SOYLU BUNU ENGELLEYEMEZ

Bakanlığın yazısını sosyal medyada yayımlayan CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu da, söz konusu kararı "rezalet" olarak yorumladı. 

Erdoğdu, Twitter hesabından şunları söyledi:

Rezalet... Bütün sosyal dayanışma mekanizmalarını yasaklamış... Yetmemiş polis ve soruşturma İle tehdit etmiş... Amacı salgınla mücadele etmek değil... Amacı salgınla mücadeleyi engellemek... Yerel yönetim ve sivil toplum kuruluşlarının elini kolunu bağlamak...

5393 Sayılı Belediye Kanun’un 14, 15, 23, 38 ve 59 uncu maddelerine göre belediyeler “BAĞIŞ” toplayabilir... Yani Süleyman Soylu belediyelerin “BAĞIŞ” toplamasını engelleyemez... Gönlünüzden geçiyorsa istediğiniz belediyeye gönül rahatlığıyla “BAĞIŞ” yapabilirsiniz...



Yeni yorum ekle