Filistin Toprağının Bir Zerresinin Bile Siyonist Rejime Bırakmayacağız

Sa, 31/03/2020 - 16:28

Hamas Hareketi siyasi bürosu başkanı İsmail Haniye, Filistin toprağının bir zerresinin bile Siyonist rejime bırakılamayacağını ve Filistin'in bölünemeyeceğini ya da ayrıştırılamayacağını dile getirdi.

Welayet News - Hamas siyasi bürosu başkanı İsmail Haniye, Toprak Günü'nde yaptığı açıklamada, Filistin'in satılamayacağını veya bölünemeyeceğini ifade etti.

Filistin el-Yevm haber merkezinin bildirdiğine göre, İsmail Haniye; "Dereden denize kadar Ras el-Nakura'dan Umm'ul-Raşraş'a kadar tüm Filistin satılamayan, ayrıştırılamayan veya bölünemeyen tek bir parça ülkedir ve toprağının her bir zerresi şehitlerin saf kanını anlatıyor." dedi.

Hamas lideri; "Bu yıldönümü bize Trump'ın anlaşmasını ve işgal rejimini yasallaştırma girişimini hatırlatıyor. Düşmanlarımıza hiçbir faydası olmayan ve halkımızı haklarının tam olarak gerçekleşmesi için mücadele yolunu izlemekten vazgeçiremeyen bir çabadır bu." ifadelerini kullandı.

İsmail Haniye, 1948 işgali altındaki bölgelerde, Kudüs'te veya Batı Şeria'da yaşayanlar arasında Hamas için hiçbir farkın olmadığını vurguladı.

Toprak Günü, 30 Mart 1976'da meydana gelen ve Siyonistlerin işgal altındaki Filistin'in kuzeyindeki el-Celil köyünde 21 bin dunam (her dunam yaklaşık 1.000 metre) ele geçirdikleri ve sakinlerini çıkardıkları bir olayı ifade ediyor. Olay, işgal altındaki Filistin'de ülke çapında bir protesto başlatmış ve Siyonistlerle çatışmaya dönüşerek 6 şehit, 49 yaralı ve neredeyse 300 gözaltına ile sonuçlanmıştı.

Tags: 


Yeni yorum ekle