Suudi Koalisyon Sana’yı Bombaladı

Sa, 31/03/2020 - 10:55

Sana’nın güneyinde olan Attan ve el-Nahdin dağlarındaki bazı mevziler de Suudiler tarafından bombalandı.

Welayet News - Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümet sözcüsü Zeyfullah el-Şami saldırılara tepki olarak, Suudi düşmanın ne zaman barıştan söz ederse sivillere yönelik saldırılarının da arttığını söyledi.

El-Şami Suudi koalisyon saldırıların BM çalışanlarını bile hedef alırsa yine BM’nin ve temsilcisi Martin Grifits’in Suudi cinayetlerini örtbas etmeye çalışacaklarını söyledi.

Sana, Sade ve el-Hueyde’de sivillerin hedef alınmasının “savaş suçunun” bariz mısdağı olduğuna değinen Sana hükümet sözcüsü bunun koalisyonun çatışmalara son vermek niyetinde olmadığını gösterdiğin söyledi.

Bu arada Ensarullah hareketi liderlerinden Muhammed el-bahiti de Suudi saldırılara tepki olarak çok ağır misillemede bulunacaklarını söyledi.

Yemen silahlı güçler sözcüsü  Yahya Seri Pazar günü bir bildiri yayınlayarak, füze ve hava güçleri ile halk komitelerinin Pazar günü Arabistan topraklarının derinliklerinde en büyük operasyonlardan birini gerçekleştirdiklerini söyleyerek, Yemen kuşatması ve Riyad yönetimin saldırılarının devam etmesi halinde daha ağır karşılık verecekleri uyarısında bulundu.



Yeni yorum ekle