Suudi Rejimin Barış Anlayışı Çocukları Öldürmektir

Sa, 31/03/2020 - 10:42

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti sözcüsü, Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyonun Sana ve diğer eyaletlere yönelik gerçekleştirdiği saldırıların, koalisyonun Yemen'e yönelik saldırganlığını ve cinayetlerini durdurmayacağının göstergesi olduğunu ifade etti.

Welayet News - El-Mesire haber ajansının bildirdiğine göre, Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti sözcüsü Zeyfullah el-Şami, yaptığı açıklamada; "Mütecaviz koalisyonun birkaç ilde gerçekleşen bugünkü saldırıları, tehlikeli bir gerginliktir ve yeni bir şey de değildir." dedi.

Zeyfullah el-Şami; "Sana ve el-Hudeyde'nin yerleşim alanlarının hedef alınması, mütecaviz koalisyonunun işlediği cinayetlerin kanıtıdır ve bu koalisyon, barışı söz konusu ettiğinde, sivil alanlara yönelik saldırılarını artırıyor. Mütecaviz koalisyonundan gördüğümüz barış, 5 yıl boyunca çocukları öldüren, şehirleri bombalayan bir barıştır." diye belirtti.

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti sözcüsü Zeyfullah el-Şami yaptığı açıklamanın devamında, Birleşmiş Milletler ve Martin Griffiths'in duruşunun, koalisyonun suçlarını örtbas ettiğini ifade etti.

Son günlerde BM Genel Sekreteri Antonio Guterres küresel bir ateşkes ve korona virüsü salgınına karşı koymaya odaklanmayı tavsiye ederken, mütecaviz koalisyonun savaş uçakları dün Yemen'in başkentindeki birçok noktayı 10'dan fazla hedef aldı.



Yeni yorum ekle