Türkiye Suyu Sivillere Karşı Silah Olarak Kullanıyor

Sa, 31/03/2020 - 10:05

Suriye’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilci Beşşar el-Caferi pazartesi günü Güvenlik Konseyi’nde yaptığı açıklamada, Suriye’ye karşı devam eden yaptırım ve ekonomik kuşatmayı kınadı ve yaptırım uygulayan ülkelerin bunu sivillere karşı bir silah olarak kullandığını ifade etti.

Welayet News - Beşşar el-Cafer video konferans yoluyla yaptığı konuşma şunları söyledi: ‘Bu tek taraflı yaptırımlar, Suriye halkını ve sağlık kuruluşlarını Corona ile mücadeledeki bakım ihtiyaçlarını temin etmekten mahrum bıraktı.’

Caferi, Corona salgınıyla beraber hala yaptırımların devam etmesinin uluslararası kanunlara ve Birleşmiş Milletler şartlarına aykırı olduğunu belirtti.
 
Beşşar el Caferi konuşmasının başka bir bölümünde eleştirilerini Türkiye’ye yönelterek şu ifadelerde bulundu: ‘Bu ülke, Suriyeli mültecilerin çektiği acı ve sıkıntıları Avrupa'ya karşı bir baskı aracı olarak kullanıyor.

Türkiye’nin teröristlere desteği ve kuvvetlerini İdlib, Libya ve diğer ülkelere göndermeleri konusunda bu ülkeye müsamaha göstermek kabul edilemez.’

Caferi, “Suriye’nin kapıları Suriyeli mültecilerin ülkelerine dönüşü için tamamen açıktır” diyerek, Amerika’nın el-Rükban kampı mültecilerinin yaşadıkları bölgelere dönmelerini engellemeye devam etmesini kınadı.

Beşşar el Caferi daha sonra Suriye’nin kuzeydoğusundaki Türk ordusu ve teröristler tarafından Aluk tesisinin suyunun kesilmesine değinerek şunları söyledi: ‘Türkiye suyu Haseke’deki sivillere karşı bir silah olarak kullanıyor.

Şam, İdlib'deki ateşkes anlaşması da dahil olmak üzere tüm anlaşmalara bağlıdır.’



Yeni yorum ekle