İran’da 61 milyon kişi virüs taramasından geçti

Pt, 30/03/2020 - 12:13

Korona virüs salgını ile milli mücadele merkezi sekreteri Hamid Rıza Cemşidi, 61 milyon vatandaş korona virüs taramasından geçirildiğini açıkladı.

Welayet News - Pazar günü bir açıklama yapan Korona virüs salgını ile milli mücadele merkezi sekreteri Cemşidi, korona virüs taraması ve hasta tespit programı dünyada eşi benzeri olmayan bir uygulama olduğunu, başka ülkeler çevreyi dezenfekte etme çalışması ve sosyal mesafeyi koruma gibi konularda iyi hareket ettiklerini, ancak insanları tek tek korona virüs taramasından geçirme programı şimdiye dek bir tek İran’a uygulandığını belirtti.

Korona virüs taraması sayesinde hastanelere ve sağlık merkezlerine başvuru sayısında düşüş yaşandığını belirterek, bu program çerçevesinde şimdiye kadar 17 bin korona virüs hastası tespit edilerek hastanelere sevk edildiğini, bu sayıdan yaklaşık 5 bin kadarı ise sevk edilen hastanelerde gözetim altına alındığını vurguladı.

Cemşidi, korona virüs tarama programı ile beraber vatandaşların bu hastalıktan korkuları da hafiflemeye başladığını belirterek şöyle ekledi:

Hali hazırda İran’da bin hastane ve 140 bin yatak bulunuyor, ki bunun 40 bin kadarını korona virüs hastalarına tahsis ettik, gerçi an itibarı ile yatakların çoğu boş.

Cemşidi ayrıca hali hazırda ülke genelinde 130 bin sağlık personeli hastanelerde ve sağlık merkezlerinde hastalara hizmet sunduğunu belirterek, 82 laboratuvar da korona virüs testi uyguladıklarını ifade etti.

İran Sağlık Bakanlığı’nın açıklamasına göre şimdiye kadar 38 bin 309 kişi korona virüsten etkilendi, iki bin kişi hayatını kaybetti, 12 bin kişi de iyileşerek hastanelerden taburcu edildi.



Yeni yorum ekle